LG overweegt uit smartphonemarkt te stappen

20 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
lg-logo-groot

De ceo van LG heeft een bericht naar medewerkers gestuurd met daarin te boodschap dat het tijd wordt de balans op te maken, aangaande de smartphonemarkt.

Na zes achtereenvolgende jaren aan verlies en een beloofde investering van 5 miljard dollar, lijkt het erop dat LG dan toch echt de smartphonemarkt verlaat. In een bericht naar zijn werknemers heeft ceo Kwon Bong-seok laten weten dat het tijd is om een hard oordeel te vellen over de noodlijdende smartphonetak. Dat schrijft de Korea Herald.

LG stapt uit smartphonemarkt?

De reden hierachter laat zich niet ver zoeken: de competitie is namelijk zeer fel. In het bericht aan werknemers staat daarom dat de ceo verschillende mogelijkheden overweegt. Hij kan de smartphonetak verkopen, verkleinen of zich laten terugtrekken.

Kwon is de CEO sinds vorig jaar en beloofde destijds dat de smartphonetak wederom winstgevend zou worden in 2021. De man liet niet doorschemeren hoe hij van plan was dat voor elkaar te krijgen, behalve dan door telefoons uit te brengen die een wow-factor hebben. Sindsdien heeft LG de Velvet gelanceerd (met een tweede scherm in het hoesje) en de Wing (met een tweede, draaibaar display).

Ook is het zo dat LG onlangs, tijdens CES 2021, een telefoon met een oprolbaar scherm gepresenteerd heeft. Die smartphone moet ergens in 2021 uitkomen. Hoe tof dit model ook oogt, het zal niet genoeg zijn het tij te keren voor het bedrijf. De Rollable zal namelijk een premium high-end smartphone zijn, die voor veel mensen niet te betalen is.

Personeel

In de brief staat verder dat zestig procent van het personeel van de smartphonetak elders aan de slag kan binnen het bedrijf. Wat er met de andere veertig procent gebeurt, is niet duidelijk. LG doet er goed aan die mensen gewoon aan boord te houden, zodat de kennis en ervaring binnen het bedrijf blijft.

Sony zit in een soortgelijke situatie aangaande de smartphonemarkt. Het bedrijf heeft een noodlijdende smartphone-afdeling, maar blijft toch smartphones uitbrengen. Daardoor kan Sony zijn eigen technologie altijd gebruiken op andere afdelingen, wat uiteindelijk ook in kosten kan schelen.

Reacties (0)