LG maakt officieel geen smartphones meer

05 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
lg-wing-foto-5

LG heeft maandag officieel bekendgemaakt dat het bedrijf geen smartphones meer maakt. Support voor bestaande telefoons blijft voorlopig.

LG heeft in een persbericht laten weten uit de smartphonemarkt te stappen. De laatste paar weken verschenen er veel geruchten over dit nieuws en de kogel is nu dus officieel door de kerk.

LG maakt geen smartphones meer

De raad van bestuur is akkoord gegaan met de “strategische beslissing”. In de toekomst concentreert het bedrijf zich op verschillende consumentenproducten, zoals elektronische voertuigen, verbonden apparaten, smarthomes, robotica, kunstmatige intelligentie en oplossingen voor bedrijven.

Dat gezegd hebbende zal LG zich nog wel op andere delen van de mobiele markt concentreren. Zo wordt er onder meer geïnvesteerd in netwerktechnologie, zoals 6g. De verwachting is dat het sluiten van de mobiele afdeling per 31 juli afgerond is. Medewerkers van lokale afdelingen krijgen aldaar te horen wat verder de bedoeling is — of ze een andere positie krijgen aangeboden of helaas weggestuurd worden.

Advertentie

Verder is het zo dat het huidige inventaris beschikbaar blijft voor verkoop. Ook krijgen eigenaars van verschillende LG-smartphones “voorlopig” nog updates en ondersteuning. Echter, dit kan per regio verschillen. Voor hoe lang die ondersteuning blijft, is helaas niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk in hoeverre dit besluit impact heeft op de uitrol van Android 11. We hoeven in elk geval niet meer op de Rollable-smartphone te rekenen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)