‘LG lanceert nieuwe Android tablet in tweede helft 2013’

07 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-Optimus-Pad-LTE

Als we het over tablets hebben dan is LG waarschijnlijk niet één van de merken waar je direct aan denkt. Toch lijkt het Koreaanse bedrijf meer mogelijkheden te zien want diverse bronnen melden dat LG werkt aan een nieuwe Android tablet.

Als we het over tablets hebben dan is LG waarschijnlijk niet één van de merken waar je direct aan denkt. Toch heeft LG ooit een tablet op de markt gebracht dat zelfs een uniek model was door de mogelijkheid om 3D materiaal weer te geven en op te nemen. De Optimus Pad is echter nooit een groot succes geworden, maar name door de absurd hoge prijs. Daarna hebben we niks meer van LG vernomen op het gebied van stand-alone tablets. Tot vandaag, want volgens Koreaanse media heeft de Koreaanse fabrikant weer een tablet in ontwikkeling.

LG heeft de markt op een afstandje kunnen volgen en ziet mogelijk weer potentie. Uit Korea komen vandaag namelijk berichten van diverse bronnen dichtbij het vuur dat LG werkt aan een nieuwe tablet. De verwachting is dat LG het model tijdens IFA 2013, een beurs die in september plaatsvindt in Berlijn, presenteert. Niet veel later moet de tablet op de markt verschijnen. Wat we precies van de tablet kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. Zelfs het besturingssysteem zou nog onduidelijk zijn, maar volgens de bronnen lijkt Android de meest logische optie.

Hoe LG zich wil onderscheiden van de concurrentie in de overvolle tabletmarkt is ook nog een belangrijke vraag. Met de 3D-functie van de Optimus Pad lukte het niet en inmiddels zijn er zoveel tablets te koop en hebben zoveel tablets de revue gepasseerd dat het bedrijf met iets unieks moet komen om consumenten massaal te kunnen overtuigen. Het wordt door de bronnen niet gemeld, maar zouden Google en LG misschien samenwerken aan een high-end Android tablet die onder de Nexus-noemer vakt?

Advertentie

Via: Phonearena

Reacties (0)