‘LG G7 krijgt lcd- in plaats van oled-scherm om de kosten te drukken’

19 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
lg-g7-renders-ma-2018-2

Als we analisten mogen geloven dan zal de LG G7 een lcd-scherm gaan krijgen, in plaats van een oled-scherm (dat we bijvoorbeeld op de LG V30 tegenkomen). De reden zou heel simpel zijn: LG zou willen besparen op de ontwikkelkosten van de nieuwe smartphone.

LG G7 met lcd-scherm – gerucht

Er zal geen oled-scherm op de LG G7 zitten (of welke naam LG ook zal kiezen voor de opvolger van de LG G6). Het laatste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, de LG V30, beschikt over een oled-scherm — deze schermen zijn niet alleen dunner, maar ook energiezuiniger. Maar daar hangt een hoger prijskaartje aan (ze zijn vaak twee, drie keer duurder). Voor de G7 zou LG echter willen letten op de kosten, waardoor er dus mogelijk wordt gekozen voor een lcd-display. Dat melden verschillende marktanalisten tegenover The Investor.

De reden dat LG op de kleintjes zou willen letten heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat de mobiele afdeling al maanden rode cijfers laat zien en het dus niet voorspoedig gaat. Ondertussen schakelen steeds meer fabrikanten over naar oled-schermen, maar vanwege de hogere kosten is er eigenlijk nog geen reden om die overstap haastig te maken. Wel zou de LG G7 een energiezuiger lcd-scherm gaan krijgen. Bovendien zou dit scherm ook veel helderder ingesteld kunnen worden. LG heeft niet gereageerd op de berichtgeving dit weekend.

Reacties (0)