LG G Pad 7.0, 8.0 en 10.1 verschijnen in hands-on review

28 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-G-Pad-line-up

LG heeft diverse media met de onlangs aangekondigde G Pad-tablets tablets laten spelen, wat resulteert in een hands-on review en de belangrijkste specs.

LG heeft al laten weten dat we binnenkort een complete serie G Pad-tablets kunnen verwachten maar over de prijs, de beschikbaarheid en de specificaties is nog nauwelijks iets bekend. Inmiddels heeft LG diverse media met de nieuwe tablets laten spelen, wat resulteert in een hands-on review video en een aantal van de belangrijkste specificaties.

LG G Pad tablets

LG introduceerde vorig jaar de 8.3-inch G Pad 8.3, een high-end tablet met prima prestaties en een goede bouwkwaliteit. Dit jaar wordt de serie uitgebreid met drie modellen; een 7-inch, een 8-inch en een 10.1-inch tablet. Het is duidelijk dat de Koreaanse fabrikant de concurrentie met de Galaxy Tab 4-serie van Samsung aan wil gaan.

De belangrijkste specificaties van de G Pad-tablets zijn inmiddels bekend. Zo beschikken alle drie de modellen over een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 400-processor, 1GB aan werkgeheugen, Android 4.4 KitKat-software, een infraroodzender, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.3 megapixel webcam aan de voorzijde, een microSD-kaartlezer en 16GB aan opslaggeheugen.

Advertentie

Ook heeft LG reeds laten weten de eigen Optimus interface over Android te leggen en diverse features toe te voegen. Zo is Knock Code aanwezig om de toestellen met taps op het scherm uit slaapstand te halen en kun je een smartphone koppelen met QPair 2.0. De collega’s van Androicentral hebben al kort even met de nieuwe G Pad-tablets kunnen spelen en onderstaande hands-on video review gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe tablets van LG moeten komende zomer op de Nederlandse markt verschijnen maar wanneer dit exact gebeurt en wat de adviesprijzen gaan zijn is vooralsnog onduidelijk.

Lees ook onze LG G Pad 8.3 review.

Reacties (0)