Kobo lanceert 6-inch Aura e-reader

28 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Kobo-Aura-e-reader

Afgelopen mei introduceerde Kobo de high-end Aura HD e-reader met hoge resolutie display en vandaag wordt een goedkope variant van dit model aan het assortiment toegevoegd. De nieuwe Aura e-reader krijgt een prijs van 149,99 euro.

De Aura e-reader van Kobo is uitgerust met een 6-inch ‘edge-to-edge’ Pearl e-Ink display dat beschikt over een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en dus een pixeldichtheid van 212 pixels per inch. Het apparaat is voorzien van backlight verlichting (ComfortLight-technologie) voor het comfortabel lezen in donkere omgevingen en een batterijduur van ongeveer twee maanden.

Verder is de e-reader voorzien van pinch-en-zoom-mogelijkheden voor FLePubs /PDF’s om het vernieuwen van pagina’s en ghosting te elimineren, 4GB aan opslagruimte dat uit te breiden is middels een microSD-kaart van maximaal 32GB, wifi, een 1GHz Freescale i.M507-processor, en toegang tot alle digitale boeken in het assortiment van Kobo. Wat betreft de software krijg je onder meer de mogelijkheid notities te maken en passages te delen op Facebook, en kun je kiezen uit 11 lettertypen, 24 grootten en verschillende instellingen voor tekstweergave.

De Kobo Aura is verkrijgbaar in zwart en roze en moet vanaf eind september in de winkels liggen voor een prijs van 149,99 euro. Mocht je liever voor een complete tablet gaan dan zijn de drie nieuwe Arc tablets die Kobo vandaag gelanceerd heeft interessant.

Lees ook onze review van de Kobo Aura HD, het model met hoge resolutie display.

Reacties (0)