Kobo Forma is nieuwe waterbestendige e-reader met fysieke knoppen

02 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
Kobo Forma

Rakuten Kobo heeft vandaag een nieuwe e-reader aangekondigd. De Kobo Forma is de grootste en lichtste 8-inch e-reader van het merk en komt met 8 GB aan opslagruimte.

De Kobo Forma is zowel in liggende als staande stand te gebruiken en heeft afmetingen van 160 mm x 177.7 mm x 8,5 mm. Het gewicht van de e-reader is 197 gram. Dit lichte gewicht komt door het gebruik van Mobius-technologie. Hierbij zit er een flexibele laag kunststof in het display verwerkt. Dit maakt de e-reader niet alleen lichter, maar ook dunner. Daarnaast zorgt de nieuwe schermtechnologie voor het verhogen van de duurzaamheid van het model. Ook is de Kobo Forma bestand tegen een val van twee meter.

Fysieke knoppen en waterdicht

Dit model beschikt tevens over fysieke knoppen, zodat je pagina’s op een tastbare manier kunt omslaan. Het display van 8-inch is een HD Carta E Ink-scherm en is voorzien van ComfortLight Pro-schermverlichting. Hierdoor kun je volgens Rakute Kobo op elk moment van de dag lezen onder perfecte lichtomstandigheden. De e-reader is daarnaast waterbestendig, waardoor je ook prima boeken kunt lezen in bad.

Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo vertelt: “Onze klanten brengen gemiddeld drie uur per dag door op onze ereaders. Tienduizenden lezen zelfs 7 tot 8 uur per dag en dat is precies waarom we blijven innoveren om onze apparaten mooi en comfortabel te maken voor de echte boekenwurmen. De Kobo Forma is de nieuwste grote stap in onze zoektocht naar het perfecte leesapparaat.”

De Kobo Forma is verkrijgbaar vanaf 23 oktober voor een prijs van 279,99 euro.

Reacties (0)