Kobo ebook store nu beschikbaar voor ieder platform

17 juni 2014 2 Minuten 0 Reacties
Kobo-Arc-7HD-review

Kobo heeft naast mooie tablets ook een van de betere digitale boekenwinkels. Vanaf vandaag is de app beschikbaar op ieder platform.

Kobo is een van de grotere namen in de digitale boekenwereld. Het Canadese bedrijf heeft niet alleen een groot aandeel in de e-book-markt maar heeft ook verschillende interessante hardware op de markt. Kobo is dan ook een van de merken die wij vaak bekijken hier op Tablets Magazine, recent nog twee van hun op lezers-gerichte tablets; De Kobo Arc 7HD en de Kobo Arc 10HD . Het is al wat langer geleden dat wij hun mooie HD e-ink ereader bekeken, maar een jaar later zijn we er nog steeds van onder de indruk.

Kobo, de boekenwinkel

De eerder genoemde hardware heeft natuurlijk extra integratie met hun eigen boekenplatform, de Kobo boekenwinkel. Het is zelfs zo dat Kobo zijn hardware met indrukwekkende specificaties voor relatief weinig in de markt weet te zetten omdat het ‘verlies’ via verkopen uit de Kobo boekenwinkel gesubsidieerd wordt. Een nadeel van ‘elke’ winkel is dat je de leuke extra functies die er zijn vaak alleen kan gebruiken binnen een bepaalde app of op zo’n tablet van Kobo zelf. De interessante functies als het synchroniseren van je aankopen en leespositie, collecties, notities en andere social reader functies zijn nog steeds voorbehouden aan de apps, maar het goede nieuws is dat Kobo vanaf vandaag op ‘ieder’ platform beschikbaar is.

Wat ons betreft zijn de apps die je kan downloaden op Android, iOS en Windows erg goed en doen ze niets onder voor de standaard apps die je vindt op de verschillende platformen. Daarbij zijn de boeken in de Kobo winkel in vergelijking met veel stores ook redelijk competitief geprijsd, al ontloopt het elkaar allemaal niet gek veel hoor.

Advertentie

Juist door de vele opties, apps op ieder platform en goede prijzen voor boeken vinden wij de Kobo boekenwinkel een goede plek om je digitale paperbacks aan te schaffen. Zodat je straks met je nieuwe tablet gewoon lekker verder kan lezen waar je was. Of misschien weet je wel zo’n mooie Kobo Arc 10HD voor rond de 200 euro ergens op de kop te tikken, na inloggen heb je dan een prachtige mooie en luxe e-reader/tablet combinatie.

Kobo app downloaden

De Kobo apps voor de desktop zijn te downloaden via deze link.

Kobo app

Reacties (0)