Kobo lanceert Aura HD, een hoge resolutie e-reader

16 april 2013 1 Minuut 4 Reacties
Kobo-Aura-HD

Kobo, vooral bekend van de vele e-readers maar ook van één van de beste tablets van dit moment, heeft deze week een nieuwe e-reader gelanceerd. De Kobo Aura HD is een hoge resolutie e-reader met een formaat van 6.8 inch en een prijskaartje van 169 euro.

E-readers vs tablets

Uit recente gepubliceerde onderzoeken blijkt dat e-readers steeds meer marktaandeel moeten inleveren aan tablets, ondanks dat er duidelijke voordelen aan het gebruik van een e-reader zitten. Lezers van digitale boeken zouden steeds vaker een tablet als ideale optie zien, met name voor het lezen van non-fictie content. Daarnaast zouden ouderen zelfs beter lezen op een tablet dan op een e-reader.

Kobo Aura HD

Dat betekent echter niet dat we geen nieuwe e-readers meer gaan zien. Kobo komt namelijk met de Aura HD, een high-end e-reader met een aantal unieke features. De eerste is het formaat van 6.8 inch, wat een stuk groter is dan de gemiddelde e-reader en dichterbij de gemiddelde grootte van een tablet komt. Daarnaast beschikt het apparaat over een resolutie van 1.440 bij 1.080 pixels (265 pixels per inch) en een ClarityScreen+ display dat voor een hoog contrast moet zorgen.

Advertentie

Verder is de Kobo Aura HD uitgerust met een 1GHz single-core processor, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, wifi, een microUSB poort en een batterij die twee maanden aan leesplezier moet brengen op een volle lading. Er is ondersteuning voor EPUB, PDF, JPEG, GIF, PNG, TIFF, TXT, HTML, RFT, CBZ en CBR bestanden met Adobe DRM. Gebruikers kunnen kiezen uit 10 verschillende lettertypen en 24 lettergrootten. De e-reader heeft een afmeting van 175,7 x 128,3 x 11,7 millimeter en weegt 240 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De Kobo Aura HD moet in mei in Europa te koop zijn voor een prijs van 169 euro. De e-reader komt in een zwarte, witte en bruine variant.

Reacties (4)