Je Android tablet resetten: Hoe werkt het?

10 juni 2013 6 Minuten 84 Reacties
resetten-Android-tablet

Hoewel we het allemaal liever niet zien gebeuren kan het voorkomen dat je tablet vastloopt, niet meer reageert of mogelijk zelfs niet meer opstart. Het resetten van de tablet is dan vaak de enige oplossing.

Daarnaast is het verstandig je tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen wanneer je het toestel wilt verkopen. In dit artikel leggen we kort uit hoe je een Android tablet kunt resetten in de hierboven genoemde situaties.

Update september 2016: we hebben een compleet nieuw artikel over het resetten van je Android tablet en smartphone online gezet. Met meer informatie en mogelijkheden.

Je tablet soft of hard resetten?

Je kunt een tablet op verschillende manieren resetten en terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Zo is er een soft reset waarmee je niet alle data die op je tablet staat verwijdert maar je tablet middels de software of een reset-knop opnieuw opstart. Daarnaast is er een hard reset waarmee je de tablet compleet terugzet naar de fabrieksinstellingen. Deze laatstgenoemde optie is vaak alleen nodig wanneer je een tablet wilt verkopen en al je data wilt verwijderen, of wanneer je er met een soft reset niet meer uitkomt.

Soft reset

Zoals gezegd verlies je bij een soft reset geen data die je op je tablet hebt staan maar wel is het mogelijk dat bijvoorbeeld de voortgang in een game die je aan het spelen was niet opgeslagen wordt. Over het algemeen is een soft reset zonder risico en wordt met name gebruikt wanneer er iets vastloopt of het systeem niet optimaal meer presteert. Een soft reset is op verschillende manieren te doen.

Advertentie

Resetten middels knoppen op je tablet

Zo kun je de standby-knop ingedrukt houden totdat de tablet zichzelf opnieuw opstart. Als dat niet werkt beschikken veel tablets over een speciale reset-knop, een klein gaatje in de behuizing dat je met bijvoorbeeld een paperclip kunt indrukken. Ook deze knop, welke soms even ingedrukt moet blijven, zorgt ervoor dat de tablet opnieuw opgestart wordt. Maar, ook dat is niet alles want fabrikanten gebruiken verschillende manieren om een tablet ‘gedwongen’ opnieuw op te starten. Zo is het bijvoorbeeld bij de Google Nexus 7 mogelijk om zowel de standby-knop en de volumeknoppen tegelijkertijd in te drukken en zo de tablet geforceerd te laten opstarten wanneer dit niet met een simpele druk op de standby-knop lukt. Het is dus aan te raden even in de handleiding van je tablet te zoeken naar deze extra manier, of te Googlen naar ervaringen van anderen. Bij alle methoden is het echter aan te raden je tablet aan de lader te leggen wanneer je aan de slag gaat.

Hard reset

Ook een hard reset kan op verschillende manieren gedaan worden maar hierbij moet wel duidelijk gemaakt worden dat je al je gegevens die op je Android tablet staan kwijt bent, waaronder ook contacten, documenten en applicaties. Je zet je tablet namelijk terug naar de fabrieksinstellingen, de instellingen die op de tablet stonden toen je deze kocht. Echter geldt hier wel een uitzondering voor want wanneer je een Android-update, bijvoorbeeld van Android 4.1 Jelly Bean naar Android 4.2 Jelly Bean, doorvoert dan wordt altijd de meest recente versie gebruikt om op te starten, ook wanneer je een Custom ROM geïnstalleerd hebt. Je gaat dan dus niet terug naar de Android-versie waarmee de tablet geleverd werd. Wat betreft de applicaties heb je overigens altijd nog de mogelijkheid deze opnieuw uit de Google Play Store te downloaden, zonder weer voor bepaalde apps te hoeven betalen.

Maak een back-up!

Belangrijk; Mocht je er met een soft reset niet meer uitkomen en dus een hard reset willen uitvoeren; maak dan een back-up van je tablet, inclusief onder meer bestanden, documenten en contacten.

Resetten via de instellingen

De meest eenvoudige manier om een harde reset door te voeren en je tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen is via de instellingenmenu’s van je tablet. Afhankelijk van de Android-versie die je gebruikt kun je onder het kopje ‘Persoonlijk’ en dan ‘Back-up maken en opnieuw instellen’ de mogelijkheid vinden op je tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Wanneer je deze optie selecteert krijg je te zien welke accounts, bestanden en gegevens er verwijderd worden. Ook kun je hier kiezen om ook de SD kaart te laten wissen. Pas hier mee op wanneer je dit niet wilt.

Resetten met de knoppen op je tablet

Hoewel de hierboven genoemde manier om een hard reset uit te voeren het meest gebruikt wordt kan het voorkomen dat je tablet helemaal niet meer reageert en je dus via een andere weg alles naar de fabrieksinstellingen terug wilt zetten. Dit is echter lastig te omschrijven aangezien de combinatie van knoppen die hiervoor gebruikt moet worden per tablet, merk of model verschilt. Meestal is het een combinatie van de standby-knop inhouden en vervolgens één van de volume-knoppen of beide volume-knoppen ingedrukt houden. Vervolgens kom je in een herstelmenu (Recovery mode) waar je de tablet mee terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen. Deze oplossing staat vaak in de handleiding van je tablet beschreven maar via Google en fora kom je de juiste manier meestal snel tegen. Onderstaand voorbeeld van de Nexus 7 komt voor vele Android tablets grotendeels overeen.

De Google Nexus 7 biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om wanneer de tablet uitstaat de stand-by knop in te drukken en ingedrukt te houden, daarna wanneer de tablet aangaat meteen (terwijl je de standby-knop inhoudt) de volumen ‘down’ knop in te drukken en ingedrukt te houden. Vervolgens zie je het woord ‘Start’ en druk je tweemaal op de volume ‘down’ knop om naar de Recovery (herstel) modus te gaan. Druk nu de standby-knop in om in deze modus te herstarten. Vervolgens zie je het Android-logo met een uitroepteken. Terwijl je de standby-knop inhoudt druk je de volume ‘up’ knop in en gebruik je de volume-knoppen om de ‘wipe data/factory reset’ optie te kiezen. Gebruik de standby-knop weer om de optie te selecteren. Scroll met de volume-knoppen naar beneden en kies met de standby-knop de optie ‘Yes – erase all user data’.

Zodra er een hard reset uitgevoerd wordt kan het even duren voordat de tablet opnieuw opstart. Wanneer dit gebeurt zul je zien dat de tablet met hetzelfde beginscherm opstart als wanneer je de tablet voor het eerst opstartte. Vervolgens kan de tablet opnieuw naar eigen wens ingesteld of verkocht worden.

Suggesties en andere tips

Heb je zelf nog suggesties voor het resetten van je Android tablet? Laat ze achter in de reacties onder dit artikel. Voor meer tips en adviezen kun je terecht in ons tips archief.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (61)

job

job
02 augustus 2013 om 07:35

heb alle opties geprobeerd maar hij doet niets ja op het wacht cirkeltje staan vervolgens twee keer een baterijstreep laten zien en dan weer uit

Inloggen


02 augustus 2013 om 09:55

Betekent dit niet dat de batterij leeg is? Welke tablet heb je?

Inloggen
Petra

Petra
08 november 2016 om 18:44

Mijn Samsung galaxi note 10.1 wil niet meer opstarten de hard reset wil niet.
Zijn er nog meer opties om het te resetten

Inloggen
Mia

Mia
09 juni 2017 om 10:25

Ik heb precies hetzelfde van de een op de andere dag start mijn Samsung galaxy note 10.1 niet meer op en de harde reset wil niet…

Inloggen
Lisa

Lisa
18 augustus 2013 om 20:26

Als ik probeer te hard-resetten, krijg ik een groen android liggend met een rood driehoek met daarin een uitroepteken. als dat verdwijnt, start hij op en is het precies hetzelfde als wat ik daarvoor had.. ik heb een qware tablet van de intertoys, m’n broertje had het patroon vaak verkeerd gedaan hij zegt dat ik mijn google account gegevens moet invoeren maar ik weet mijn email niet en ook het herstelemailadres niet. wat kan ik doen…..

Inloggen
am

am
26 januari 2014 om 16:18

Ik heb hetzelfde hoe heb jij dit opgelost?

Inloggen
hellen

hellen
13 februari 2014 om 20:32

Ik heb dat ook met mijn qware tablet van intertoys gehad en ben ermee terug gegaan. Was nog binnen de garantie van 2 jaar. Ik was die week de 3e met hetzelfde probleem en heb een nieuwe tablet gekregen van intertoys. Zij gingen de tablet terugsturen.

Inloggen
Bob

Bob
25 mei 2018 om 23:06

Met verstand

Inloggen
liza

liza
15 februari 2014 om 19:28

http://www.gebruikershandleiding.com/Qware-TB-9718HD/preview-handleiding-570104.html?page=0007

Er word niet super duidelijk gezegd maar als je de groene poppetje krijgt met dieuitroupteken moet je dan de middelste knop drukken ( huisje ) en dan de rest volgen. Bij mij deed het prima! Succes

Inloggen
jennie

jennie
07 december 2013 om 19:18

ja dat heb ik ook maar ik kom ook niet meer in men tablet

Inloggen
folkert

folkert
03 februari 2016 om 07:07

ja ik heb het ook ik kan niet meer mn tablet binnen komen je ziet het stard scherm wel maar je beeld reageerd niet meer

Inloggen
abdul

abdul
03 maart 2014 om 14:47

Mijn tablet gaat helemaal niet aan en is goed opgeladen iemand een idee wat er aan de hand is met mijn Tablet

Inloggen
Johnny

Johnny
12 april 2014 om 12:02

Ik heb een itabsys en die wil ik Hard resetten, weet iemand hoe dat moet ?

Inloggen
Mark

Mark
07 mei 2014 om 17:07

Steeds als ik mijn qware tablet opstart zie je eerst qware daarna komt er android te staan maar daar blijft hij de hele tijd staan alsof het een loop is.Ik wachte 2 uur en nog steeds hetzelfde.

Inloggen


07 mei 2014 om 17:08

Heb je de hard reset zoals hierboven beschreven geprobeerd?

Inloggen
Mark

Mark
08 mei 2014 om 18:54

Bedankt.En wat moet ik doen als de groene robot met het uitroepteken komt.Ik las dat ik de volume knop- kort moest indrukken maar dat werkt niet

Inloggen
Jonkerman

Jonkerman
10 mei 2014 om 21:49

Na overgang naar ziggo vraagt het om de code maar alleen de cijfers doen het maar ik weet niet hoe ik de hoofd en kleine letter krijg?ik heb van alles geprobeerd maar ze blijven vaag op de achtergrond?Voor ziggo had ik geen code nodig.

Inloggen


10 mei 2014 om 22:56

Kun je even uitleggen wat je bedoelt. Wat van Ziggo wil je gebruiken?

Inloggen
hilda

hilda
16 mei 2014 om 08:43

Hallo,
Ik heb bij de samsung tab2 een harde reset gedaan maar nu heb ik het groene mannetje in beeld waarbij staat:
downloading do not turn off target.
Maar vervolgens zie ik helemaal niets gebeuren.
Weet iemand hier raad mee en kan mij helpen?

Groet Hilda

Inloggen
lian

lian
12 juni 2014 om 22:52

ik heb hetzelfde probleem heb jij al een oplossing graag hoor ik dat van je.
groet lian

Inloggen
jeroen

jeroen
06 april 2015 om 15:08

Dan heb je geen recovery maar download-mode opgestart. Probeer de andere volume-knop.

Inloggen
lol

lol
03 juni 2015 om 13:11

ik heb het ook hilda

Inloggen
mitchell

mitchell
20 mei 2014 om 16:21

ik heb een trekstore surftab ventos 9.7 ik kan hem niet meer opstarten en de garantie is verlopen als ik hem aanzet komt alleen trekstor in beeld en daarna valtie van zelf weer uit in en uit de lader. heb van alles geprobeerd reset knop geprobeerd aan uit met volume maar niks werkt iemand nog suggesties?

Inloggen
Nol Terpstra

Nol Terpstra
25 augustus 2014 om 21:23

Vandaag de software op mijn Samsung tablet 10.1 gereset en daarna verscheen er een midden op het scherm groen mannetje met een aantal wieltjes in zijn “lichaam” in beeld. Links onder in beeld verschijnt de tekst : –updating application…
De tablet is nu geheel onbruikbaar want ik kan de tablet zelfs niet meer aan of uit zetten. Het groene mannetje en tekst verdwijnwn voor een aantal secondjes can het scherm en dan verschijnt de tekst :
Samsung Galaxy Tab 10,1

Wie kan mij van advies voorzien want het groene mannetje verschijnt nu al meer dan een dag en ik haal de tablet maar van de oplader zodat het vanzelf stopt. De aan- of uitknop indrukken werkt helaas ook niet meer m.a.w. met de tablet is niets meer te beginnen en benbang dat ik al mijn bestanden gewist zijn !!

Wie heeft een oplossing ?

Met vriendelijke groet,

Nol Terpstra

Inloggen
dolf

dolf
15 maart 2015 om 04:18

Eersten heel vervelend voor je. Ik wilde een nwe kopen en de andere via harde reset aan de markt verkopen. Daar zie ik nog even van af.
Suggestie. Is het mogelijk om nu een soft reset uit te voeren?

Inloggen
Winfried

Winfried
27 september 2014 om 00:51

Mijn probleem is dat mijn tablet, nadat ik mijn screenshots op mijn pc heb gezet, ineens een ander soort screenshots is gaan maken. Het is duidelijk dat dat komt doordat ik zo stom was om via een kabeltje mijn tablet met mijn pc te verbinden. Er waren nog meer problemen mijn tablet binnengedrongen, maar niets wat ik via instellingen niet kon corrigeren. Alles wat mijn pc aangericht had aan mijn tablet heb ik kunnen oplossen bij instellingen. Behalve de manier waarop mijn tablet nu een screenshot maakt. In plaats van alleen de foto op het scherm op te slaan, word nu het werkbalkje onder de foto ook ineens mee gefotografeerd. Heel vervelend en niet onder instellingen te veranderen. Het lijkt wel heel veel of mijn pc in staat is geweest om de software van mijn tablet te veranderen. Terugzetten naar fabrieks instellingen kan niet de oplossing zijn, lijkt me. Tenzij je daarmee ook binnen geslopen software verwijderd. Weet iemand iets zinnigs aan te dragen, behalve terugzetten naar fabrieks instellingen of koop een nieuwe tablet ? Want die laatste twee zijn waarschijnlijk niet de juiste oplossing. Vast bedankt voor het meedenken. Groet, Winfried

Inloggen
sas

sas
23 oktober 2014 om 14:53

Ik heb een ztpad. Ik kan hem niet opstarten. Hij blijft op android staan. je ziet wel een licht verschuiving op de letters van Android.
Ik heb al gereset d.mv. het kleine knopje aan de zijkant. en dmv de volumeknop en aanknop ingedrukt te houden. Werkt geen van beidde. Iemand een idee?

Inloggen
Marij

Marij
13 december 2014 om 16:52

Ik heb alle drie de manieren van resetten geprobeerd, maar alles wat er verschijnt is een afbeelding van een kers en de tekst: “Cherry Mobility”

Inloggen
Ina

Ina
24 december 2014 om 21:58

Ik ben mijn wachtwoord kwijt van mijn samsung 2 10.1 dus resetten heb dan toch geen nut kan nu niets meer met mijn tablet ook met opnieuw starten blijft die om een wachtwoord vragen.Wat kan ik nu nog doen?

Inloggen
Kim

Kim
16 januari 2015 om 08:35

Dat probleem heb ik ook. Heb je al een oplossing?

Inloggen
dolf

dolf
15 maart 2015 om 04:23

Er is en programma dat wachtwoorden op de pc zichtbaar kan maken. Mogelijk heb je daar soortgelijke ww op zitten en kom je zo verder.
Succes. Ik kan wel achter de naam van dat programma komen maar dan moet ik even iemand vragen.
Hoor ik wel

Inloggen
jurgen

jurgen
04 januari 2015 om 12:59

ik ben mijn wachtwoord vergeten en ik heb alles gebrobeerd maar ik kan niks meer wat moet ik doen,
het reset knopje kan ik ook niet vinden.
help mij

Inloggen
jurgen

jurgen
04 januari 2015 om 13:00

ik ben mijn wachtwoord vergeten en ik heb alles gebrobeerd maar ik kan niks meer wat moet ik doen,
het reset knopje kan ik ook niet vinden.
help mij

Inloggen
astrid

astrid
07 januari 2015 om 23:48

mijn nexus 7 (1e generatie) krijg ik niet meer aan de praat. ik heb hem gerestart (harde methode), maar ik krijg alleen de 4 dansende cirkels op mijn scherm. help! wat moet ik doen!

Inloggen
krijn

krijn
22 januari 2015 om 17:06

ik hep hier een yarvik hoe kan ik deze naar verbriek insdellen zetten

Inloggen
Steffen

Steffen
31 januari 2015 om 19:47

ik heb een nieuwe tablet gekocht en alle accounts en emailadressen opnieuw geinstalleerd.
Blijven alle gegevens daar in tact als ik de oude tablet terug breng naar fabirieksinstellingen.

Inloggen
dolf

dolf
15 maart 2015 om 04:28

Ja maar als ik bedenk wat er kan gebeuren dan heb ik daar geen vertrouwenin
Wel heb ik zelf de ervaring met een nieuw tab 2, dat direct na de juiste info invoeren alle info van de backup heeft teruggebracht. Dat werkt dus.
Maar lezend over groene poppetjes vrees is dat je even met Samsung Nederlands moet bellen

Inloggen
Ap Abels

Ap Abels
24 februari 2015 om 17:16

Ik heb een Samsung tab3 zodra ik heb even niet gebruik springt hij op een soort screensaver, en dan zijn al mijn instellingen weg en ook mijn gedownloaden apps, wie weet hoe dat komt, graag een reactie

Inloggen
hennes

hennes
30 maart 2015 om 18:20

Ik heb een qware tabby 2 mijn zoom heeft een wachtwoord erin gezet en nu weet hij het niet meer… Ik flash zelf heel wat tablets en foons… Ben bekend met odin en cwm recovery etc. Nu wil ik in deze qware in recovery mode komen… Er is enkel alleen een aan en uitknop geen volume knoppen en een soft reset gaatje aan de achterkant… Weet iemand hoe ik hier weer inkom via deze tablet?? Qware Tabby 2 (QW TB-1517D)

Thanks!

Inloggen
Cboukens

Cboukens
03 april 2015 om 19:49

Ik heb een tablet die alleen het logo van de fabrikant zien en dan gaat hij weer uit en dan gaat hij weer aan etc. Maar het heeft geen reset knop. Wat moet ik doen??????

Inloggen
jannie

jannie
09 april 2015 om 18:30

kan iemand mij helpen? Mijn Android tablet start niet op.

Inloggen
Melissa

Melissa
21 april 2015 om 16:10

Super veel dank!!! Ik heb de Android tablet van mijn zoon weten te resetten met de knoppen. Ik moest inloggen met Google account gegevens, maar die was hij vergeten, zowel username als password. Dus ontzettend blij dat het nu gelukt is dmv indrukken stand-by knop en volumeknop +

Inloggen
marinus

marinus
13 augustus 2015 om 15:23

ik heb een yarvik 10 -201 hoe kan ik die met de knoppen weer terug zetten naar fabr inst

Inloggen
hen

hen
25 april 2015 om 22:30

Mijn zoon heeft een archos 101b neon tab.Tablet is geheel opgeladen,maar we krijgen hem niet meer aan.Aan/uit knop 10 sec ingedrukt zo ook bij de volumeknop niks werkt heeft iemand nog tips??

Inloggen
Loeske

Loeske
26 april 2015 om 11:04

Ik heb een Nexus 7 van 2012, ik heb alle updates gedaan. Daardoor is mijn tablet erg traag gaan werken. Nu kan ik mijn touchscreen niet meer gebruiken. Met andere woorden mijn tablet start op, ik kom er alleen niet meer in. Wat kan ik doen om weer in mijn tablet te komen? Of is het verloren tijd?

Inloggen
jahlienna

jahlienna
02 juni 2015 om 16:23

hai ik heb ook een probleem ik heb een qware tablet van de intertoys maar ik weet niet hoe ik hem moet reseten weet iemand hoe dat moet met zo een tablet want ik weet me wachtwoord niet meer dus daarom moet ik hem reseten weet iemand hoe dit moet??????????????

Inloggen
Bart

Bart
12 juni 2015 om 16:43

het toestel volledig afzetten, daarna de power en volume omlaag tegelijk indrukken tot je toestel opstart, daarna kan je met je volumme knoppen navigeren naar fabrieksinstellingen terugzetten. Om te bevestigen druk je op de power knop, de rest gaat vanzelf.

Inloggen
Bart

Bart
12 juni 2015 om 16:40

Als ik de fabrieksinstellingen wil terug zetten door middel van de knoppen op mijn Nexus 7 2012 dan kom je op een bepaald moment op ‘wipe cache and data’ en daar blijft hij dagen hangen. Nu ben ik op een bepaalde website gekomen waar alles heel anders word uitgelegd maar mij wil het maar voor een gedeelte lukken omdat ik bij XDA developers Android 4.1.1 niet meer kan downloaden en dan zit je met een andere Grouper dan dat deze persoon aangeeft en daardoor wil het bij mij niet lukken. hieronder de link.

http://blog.laptopmag.com/how-to-hard-reset-a-bricked-nexus-7-with-your-pc

Inloggen
A.J. Abels

A.J. Abels
14 juni 2015 om 10:57

Ik heb een Samsung galaxy tab 8 inch, als ik hem even neerleg valt hij naar een paar seconde in een screensaver als ik daar niet op tijd bij ben is me achtergrond foto verdwenen en ook al mijn gedownloade app’s , ik probeer hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen, maar ik zou niet weten hoe? ik ga naar instellingen maar zie nergens terug zetten naar fabrieksinstellingen staan, wie weet raad

Inloggen
A.J. Abels

A.J. Abels
14 juni 2015 om 10:58

Ik heb een Samsung galaxy tab 8 inch, als ik hem even neerleg valt hij naar een paar seconde in een screensaver als ik daar niet op tijd bij ben is me achtergrond foto verdwenen en ook al mijn gedownloade app’s , ik probeer hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen, maar ik zou niet weten hoe? ik ga naar instellingen maar zie nergens terug zetten naar fabrieksinstellingen staan, wie weet raad

Inloggen
Frank

Frank
12 juli 2015 om 09:51

Bij mijn tablet staat het onder back-up maken en opnieuw instellen.

Inloggen
gekejanssen

gekejanssen
22 juni 2015 om 18:28

krijg mijn tablet niet UIT. blijft maar pingelen en er komt alleen steeds Samsung dan Samsung Calaxy Tab 2 10.1 en dan is alles weg , en begint het van voor af aan.

Inloggen
Kelly Mans

Kelly Mans
05 juli 2015 om 13:15

Beste meneer/mevrouw,

Deze opties zullen niet werken, althans voor mijn Acer Iconia B1-710 zal de tablet wel op zijn eind lopen, hij geeft een groene streep in het beeld en ik heb deze tablet al terug gezet naar fabrieksinstellingen, hij werkt nu nog steeds voor de rest prima, maar ineens bij het opstarten kwam er dus gisteren, deze groene streep in het beeld en die blijft vanaf het opstarten erin, tot het uitzetten, dus ik weet niet of dit aangeeft, dat mijn tablet eraan zal gaan?.
Maar in ieder geval een reset knop weet ik ook geen eens te zitten, maar ik kon het nog terug zetten naar fabrieksinstellingen, maar heeft geen zin, dit zit dus in het beeldscherm neem ik aan?.
Maar als dit zo is, zo ja hoe kan dit dan?.
Ik heb deze tablet ook pas net een anderhalf jaar en ja hij is redelijk intensief gebruikt op zich al, maar goed jammer alle tablets schijnen slecht te zijn, kun je dus beter extra smartphones hebben, wellicht 2, zodat je altijd iets hebt en tja een telefoon moet je altijd hebben, om te kunnen bellen, dus dat scheelt ook wel weer.
Ik verwacht geen oplossingen, want die is er vast niet, alleen als iemand me al kan uitleggen hoe dit kan, dan waardeer ik dit ontzettend, ik hou er wel rekening mee, dat de tablet stuk zal gaan.

Met vriendelijke groet,
Kelly Mans

Inloggen
ikke

ikke
23 juli 2015 om 18:57

Help
Ik heb tablet van samsung , mijn scherm heeft grijs en witte gedeeltes op het scherm
Kan hem niet afleggen maar kan er gewoo niets meer mee doen , wat kan ik nu doen ?
Iemand een oplossing of zelfde voor gehad ???? Al bedankt

Inloggen
Rob

Rob
03 augustus 2015 om 16:38

Beste Heer / Mevrouw,

Ik heb tablet Samsung tab 3 en heb momenteel problemen met het opstarten.
Na het opladen en daarna indrukken power button, verschijnt op het scherm het woord ” SAMSUNG “. Dit blijft een hele poos zo en reageert verder niet.
Als ik het wil uitmaken dan moet ik power button steeds achter elkaar indrukken of soms iets langer dan normaal totdat het uitgaat.
Het lijkt alsof het system vast zit.
Zocht ook naar reset knop of mogelijkheden hiervan, helaas niet gelukt.

AUB help.

Inloggen
nina

nina
11 augustus 2015 om 19:31

mijn tablet valt telkens uit als ik op ‘tablet opnieuw opnieuw instellen’
druk wat moet ik doen???

Inloggen
G.Westinga

G.Westinga
22 september 2015 om 16:14

Mijn android 4.2.2 vraagt om een wachtwoord in te vullen die ik er nooit heb ingezet.
De wifi wil me niet meer met internet verbinden en heeft authenciteitsprobleem
Hij gelooft niet meer dat ik, ik ben Ook het netwerknummer is niet geldig als wachtwoord
. Dus geen verbinding. Zou een harde reset helpen?

Inloggen
dAnny

dAnny
23 september 2015 om 19:04

Heb de soft reset gedaan top tip hij doet het weer thanks

Inloggen
Jeroen

Jeroen
28 september 2015 om 10:17

Tablet start niet op.soms alleen een lege batterij in beeld.wat kan dit zijn?

Inloggen
André

André
03 december 2015 om 13:14

Ik heb het beruchte politievirus op mijn tablet gekregen. Ik vermoed via MP3 Rocket (muziek). Ik wil nu de tablet op een PC aansluiten en systeemherstel starten. Maar ik weet verder niet hoe. Krijg allerlei mappen in beeld, maar waar vind ik systeemherstel?

Inloggen
Rob P

Rob P
01 januari 2016 om 19:58

Mijn Samsung tab 2 10.1 start niet meer op. Hij blijft op het Samsung logo hangen.
Hard reset geprobeerd met de knoppen. Ik krijg dan een reboot menu met 5 of 6 opties.
Fabrieksinstellingen herstellen geprobeert. De gegevens die er op staan heeft hij gewist, maar als hij de instellingen gaat herstellen zegt hij ERROR of NO COMMAND.
Daarna start hij opnieuw op en blijft hij weer bij het Samsung logo hangen.

Iemand een idee wat ik nog meer kan proberen?

Inloggen
Casey

Casey
02 januari 2016 om 22:42

M-677 Cherry (?) Oudje, maar best leuk lijkt me.
Van vriend gekregen. Is wachtwoord vergeten!
Alle standaardmethoden geprobeerd, maar geen harde reset gelukt. Staat ook niet in de gebruiksaanwijzing!!
Weet iemand hoe te doen?

Inloggen
Imke

Imke
14 januari 2016 om 13:02

Ik heb hier een Archos 101d Neon tablet en die geeft steeds de melding: het proces com.google.process.gapps is gestopt

Vervolgens kan de tablet niet meer bediend worden. Ik kan dus ook geen backup maken en/of hem terugzetten op fabrieksinstellingen. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Hoe kan ik hem terugzetten naar fabrieksinstellingen via knoppen op tablet? Ik heb al de aan/uit knop geprobeerd in combinatie met volumeknopen.

Inloggen
johan

johan
24 januari 2016 om 10:14

hallo

ik heb een probleem
heb hier een samsung galaxy 2 liggen (van mijn collega) hij wou graag dat ik zijn tablet leeg ging halen, dus zo gezegd zo gedaan.
maar nu komt het alles erop stond, staat er gewoon nog erop, ik dacht van he??
dus heb ik heb een hard resset gedaan, maar niks mog blijken.
dus wat moet ik nu doen weet iemand hier een antwoord op????
oh ja hij blijft nu ook steeds aan en uitgaan met opladen ( je ziet de batterij en dan weer niet )

Inloggen
safet

safet
27 januari 2016 om 00:20

ik heb een samsung tablet4

Inloggen
safet

safet
27 januari 2016 om 00:22

hij hebt automaatich een wacht woord anngemaakt tijdens in mijn toen die in mijn broek zat nauw kan ik dat code niet want die hrbt die ook aan gemmakt echt hel toevalig raar kan iemand me vertelen hoe ik hem kan ontgrendelen

Inloggen
ko

ko
27 januari 2016 om 01:26

hu

Inloggen
safet

safet
27 januari 2016 om 00:23

plaats je berichtje hier op deze site als je dat weet dankje wel alvast

Inloggen
Diane

Diane
03 februari 2016 om 14:58

Mijn kleindochter heeft een Archos 101d Neon maar is de code vergeten om hem te openen . Wat moet ik nu doen ?

Inloggen
Marijke

Marijke
06 februari 2016 om 17:15

Kan iemand mij helpen ik ben de pincode van mijn startscherm vergeten kan ik niet meer op mijn lenovo tablet weet iemand u op ik dit probleem kan verhelpen!

Inloggen
sandra

sandra
14 februari 2016 om 15:46

Hoi ik heb een tablet Samsung Galaxy tab 2 10.1 maar niks werkt en ik ben de pincode kwijt maat als ik uit en aan knop en volume knop in druk gaat ie uit als ik hem weer aan doe is er nog steeds me pincode nodig help wat nu

Inloggen
marchel

marchel
25 maart 2016 om 21:22

Mijn tablet 10.1 is uit gevallen batrij was leeg maar laat nu niet meer op springt steeds aan op batrij en dan weer uit. Als hij aan de stekker zit. Help wat nu

Inloggen
Lyda

Lyda
10 mei 2016 om 11:06

Mijn samsung galaxy tab 2 wifi gaat zijn eigen gang : d.w.z. start niet meer op, maar gaat ook niet meer uit .
Zowel soft als hard reset werkt niet .
Dus wat nu?
Iemand een goede tip
Alvast bedankt voor het meedenken!

Inloggen
Robert25

Robert25
07 juni 2016 om 12:44

Dank u allen,is mij tenslotte gelukt; gebruikte steeds een fout (oud) wachtwoord.

Inloggen
Anymous

Anymous
12 juni 2016 om 07:38

Als je soft reset doet gaat de code van je tablet af ik was zo stom om te ckdere

Inloggen
tadeu

tadeu
18 juni 2016 om 15:18

ik heb al soft en hard reset gedaan; maar het blijft nu bij opening beeld ( cirkeltjes draaien), en gaat verder niet open. Weet iemand ‘hoe verder’ ?

Inloggen
Jean

Jean
28 augustus 2016 om 08:57

Nexus Google 10.1 tablet.

ik kan ook wel een advies gebruiken m.b.t. mijn Nexus 10.

Nadat ik s’morgens de tablet opstart begint hij de apps te synchroniseren.
Als hij daar klaar mee is valt hij uit.
Ik krijg hem niet meer opgestart, krijg alleen het accusymbool te zien dat aangeeft dat accu vol is.
Wat ik ook probeer, hoevaak ik ook opstart…hij doet niets meer.
Daar ik besluit om hem weer naar fabrieksinstellingen terug te zetten volg ik de instructies voor een recovery.
In het dialoogvenster klik ik op de powerbutton bij het menu.
Dan komt het venster uit bij een liggend symbool met vraagteken met melding, no command!
Vervolgens klik ik op volume up en powerbutton en kom dan in het menu en selecteer swipe all data.
Daar begint hij ook mee en als hij daar klaar mee is komt de vraag opnieuw opstarten.
Als ik dat aanvink begint de tablet op te starten en ziek ik het ”Google” symbool even.
Dit symbool verdwijnt weer meteen en tablet stopt er mee, hij start niet door want normaal gesproken zie ik bij opstarten van die rondcirculerende gekleurde bolletjes.
Nu niet meer, hij start dus niet meer door en kom weer uit waar ik was gebleven…nergens dus.
Het toestel is pas 2,5 jaar oud, geen garantie meer dus daar ben ik klaar mee.
Als iemand nog een advies heeft hoor ik dat graag.
Ik heb trouwens ook in het dialoogvenster alle andere opties zoals bootloader, power off, opstarten allemaal geprobeerd zonder resultaat.
Wie heeft er nog een tip?

met vriendelijke groet Jean Loomans.

Inloggen
vanessa

vanessa
21 februari 2017 om 18:42

Beste, mijn zoon heeft voor zijn communie een tablet gekregen. Een eZee tab10q12-XS storex. Nu krijgen we deze niet meer opgezet. als hij in de lader zit komt het logo van storex erop en er terug af,zo vele keren na elkaar. Hoe krijgen we deze weer aan?

Inloggen
Janny

Janny
26 mei 2017 om 15:01

Bij mij net zo. 2 1/2 jaar uit en gebruik de tab alleen in de vakantie. De folie zit er zelfs nog aan beide kanten op.
Ook bij mij start dat ding niet meer op.
Blijft in een update hangen.
Geeft … app van 113 app’s optimaliseren. Bij 70 apps gaat het scherm knipperen/flikkeren en pang dan valt het scherm op zwart
Harde reset doet hij ook niet alleen na veel pogingen optimaliseren
Soft reset lukt ook niet. Ik kom met geen mogelijkheid in de opstart optie’s.
Baal er behoorlijk van.
Wie heeft of weet er een oplossing.
Die verdiend mij grote dank.

Inloggen
luuk

luuk
09 oktober 2017 om 19:28

mijn tab geeft alleen maar een geijs scherm en ik kan niks

Inloggen
Caroline

Caroline
20 oktober 2017 om 22:12

Ik heb een Samsung Galaxy Tab 2 10.1
Sommige apps kan ik niet downloaden welke ik in het verleden er wel op heb gehad.
Ik krijg dan de volgende melding: Je apparaat is niet compatibel met deze versie.

Wat kan ik hier aan doen?

Inloggen
M.V. Boerman

M.V. Boerman
04 december 2017 om 13:09

Ik heb een JUMPER tablet. Na gebruik sloot hij netjes en normaal af. Nu start hij echter niet meer op en blijft het scherm zwart. Het “reset”gaatje doet niets en ook het ingedrukt houden van de knoppen helpt (nog) niet. Wat kan ik nog meer doen?

Inloggen
verstraete freddy

verstraete freddy
20 maart 2018 om 15:31

ik heb een tablet alwinner android 6 EN DIE WIL NIET MEER OPSTARTEN ZIET ALEEN EEN SLOT ONDER AAN WIE KAN MIJ HELPEN VELE DANK

Inloggen
Herman

Herman
27 november 2019 om 01:11

Ik een DENVER TIQ-10394, waarvan ik de inlogcode vergeten ben. Wat nu?
Het liefst doe ik een Factory Reset, maar hoe ?
Ik heb geen inlogcode!

Inloggen