iPad mini onderdelen kosten samen 188 dollar

05 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
iPad-Mini-6

Vlak na de presentatie van de iPad mini liet Apple weten dat er op dit product aanzienlijk minder marge zat dan op de 'normale' iPad maar vandaag blijkt dat het percentage dat overblijft na het aanschaffen van de onderdelen voor de tablet toch redelijk hoog ligt. De goedkoopste iPad mini, de 16GB Wifi-only versie, beschikt namelijk over 188 dollar aan componenten.

iPad mini kosten

Uit onderzoek van IHS blijkt dat Apple 188 dollar uitgeeft aan componenten voor de iPad mini, terwijl de verkoopprijs op 329 dollar ligt. Dit zijn overigens wel alleen de kosten voor de componenten en niet voor het assembleren, de marketing en het verschepen van het product. De 16GB Wifi-only versie is het model dat Apple de minste winst bezorgt. De 32GB versie levert zo’n 90 dollar extra op, terwijl de 64GB versie 162 dollar meer oplevert.

Surface en Kindle Fire HD

Naast de iPad mini laat IHS ook weten voor hoeveel dollar er aan componenten in de Microsoft Surface tablet en de Amazon Kindle Fire te vinden is. Het 32GB model van de Surface voor Windows RT beschikt over 271 dollar aan componenten en wordt verkocht voor 499 dollar. De keyboard cover heeft een flinke marge want deze accessoire kost 16 dollar aan onderdelen en heeft een verkoopprijs van 120 dollar.

De Amazon Kindle Fire HD beschikt over 165 dollar aan onderdelen en wordt verkocht voor een prijs van 199 dollar. Amazon levert hier dus waarschijnlijk op in zodra de marketing, R&D en transportkosten erbij geteld worden. Dat is echter ook het bedrijfsmodel; Amazon haalt de winst uit de aanschaf van content uit de Amazon winkels.

Advertentie

Bron: AllThingsD

 

Reacties (0)