‘iPad 3 komt met HD display, 4G en quad-core processor’

14 januari 2012 1 Minuut 1 Reacties
retina-ipad-3-display

Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook nieuwe iPad geruchten. Deze keer komt het Amerikaanse Bloomberg met, naar eigen zeggen, informatie over de opvolger van de iPad 2 dat meer is dan een gerucht. Zo zou de nieuwe generatie iPads beschikken over een hoge resolutie display, een quad-core A6 processor en 4G (LTE) ondersteuning voor snel mobiel internet.

Bloomberg, een meestal redelijk betrouwbare site, zegt drie personen gesproken te hebben die betrokken zijn bij de iPad 3. Volgens deze personen is Apple inmiddels begonnen met de productie van de nieuwe generatie tablets en moeten deze in maart op de markt verschijnen. Op zich zou dit logisch zijn aangezien Apple meestal producten in maart op de markt brengt. De quad-core processor moet voor een betere multitask-ervaring zorgen en daarbij vloeiende graphics in hoge resolutie mogelijk maken.

De 4G (LTE) module wordt toegevoegd om aan de vraag van vooral Amerikaanse consumenten te voldoen. In de VS is het 4G netwerk al bijna volledig uitgerold, maar in Nederland worden de frequenties voor dit snellere mobiele internet pas komende zomer geveild. Door het gebruik van de 4G module zou ook de batterijduur achteruit gaan en dus voorziet Apple de iPad 3 van een zwaardere batterij.

Eigenlijk is de informatie van Bloomberg een compilatie van de meest gehoorde geruchten en zou het dus aardig dicht bij de waarheid kunnen komen. Voorlopig blijft het alleen speculeren en wachten tot de presentatie van de iPad 3, waarschijnlijk eind februari of begin maart.

Reacties (1)