‘iOS 7 voor de iPad verschijnt later dan voor de iPhone’

21 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
iOS-7-iPad

Volgens nieuwe geruchten komt Apple eerste met iOS 7 voor de iPhone, om een maand later het nieuwe besturingssysteem pas voor de iPad te lanceren. De lancering wordt gecombineerd met nieuwe hardware.

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat Apple het nieuwe iOS 7 besturingssysteem voor de iPad, iPod en iPhone onthulde, en de afgelopen weken hebben we verschillende bètaversies van de software zien verschijnen. In nieuwe geruchten over de lancering van iOS 7 wordt aangegeven dat iPad-bezitters wat langer geduld moeten hebben.

Wanneer iOS 7 exact gepresenteerd zal worden is nog niet duidelijk, al gaan er geruchten over een lancering in de tweede week van september. Apple lijkt de ontwikkeling van de software zo goed als afgerond te hebben, met inmiddels zes bètaversies, heel wat feedback van ontwikkelaars en een groot aantal bugfixes en verbeteringen. Op de iPhone draait het nieuwe OS inmiddels redelijk stabiel maar iOS 7 op de iPad laat nog wat te wensen over.

Dit is niet geheel verrassend aangezien de eerste bètaversie van iOS 7 voor de iPad ook twee weken na de eerste bètaversie van iOS 7 voor de iPhone verscheen. Apple is dus later met de ontwikkeling van de iPad-versie begonnen en dat zou volgens de bronnen van 9to5Mac ook resulteren in een latere lancering van het besturingssysteem. De lancering van iOS 7 voor de iPhone wordt waarschijnlijk op 10 september gecombineerd met de presentatie van een nieuwe iPhone. In oktober zou dan een apart evenement voor iOS 7 voor de iPad en nieuwe hardware gepland worden.

Advertentie

Vanzelfsprekend houdt Apple de lippen nog steeds stijf op elkaar en is het wachten op de uitnodigingen die het bedrijf altijd vlak voor een evenement verstuurt.

Bekijk ook onze hands-on review van iOS 7 op de iPad.

Reacties (0)