iOS 6: Wat is Fotostream, hoe werkt het en hoe kun je foto’s delen?

20 september 2012 3 Minuten 10 Reacties
iOS-fotostream

De Fotostream functie binnen iOS is op zich niet nieuw. Sinds de introductie van iCloud is het namelijk al mogelijk om je foto's te synchroniseren met andere apparaten. De foto's worden opgeslagen in de cloud en kunnen door elk ander apparaat uit deze cloud gehaald worden. Met de komst van iOS 6 wordt de mogelijkheid om Fotostreams te delen toegevoegd.

Wat is Fotostream?

Fotostream is de optie die je onder het kopje iCloud in het instellingen menu op je iPad (of iPhone) vindt. Hier kun je de Fotostream aan of uitzetten. Wanneer je op de optie ‘Fotostream’ klikt zie je twee mogelijkheden; ‘Mijn Fotostream’ en ‘Gedeelde Fotostreams’. De eerste optie geeft je de mogelijkheid om de foto’s op je iPhone of iPad automatisch te uploaden naar iCloud en te sturen naar al je apparaten die ook verbonden zijn met iCloud. Wanneer deze optie is aangevinkt wordt de synchronisatie alleen gedaan wanneer er een Wi-Fi verbinding actief is.

Gedeelde Fotostreams

Met de komst van iOS 6 krijg je de mogelijkheid om foto’s te delen met je vrienden, kennisen, collega’s of familie. Je kunt bepaalde albums (Fotostreams) kiezen die door andere personen bekeken kunnen worden, waar mensen op kunnen reageren en waar mensen zich op kunnen abonneren. Het is dus eigenlijk een open album waar jij de controle over blijft houden en bepaalde mensen voor kunt uitnodigen.

Hoe kun je foto’s delen?

Het delen van foto’s is vrij simpel. Hiervoor ga je naar de foto applicatie op je iPad of iPhone (daar waar al je foto’s te vinden zijn). Onderaan vind je drie opties; Albums, Fotostream en Plaatsen. Klik op de button Fotostream. Vervolgens zie je je huidige Fotostreams maar kun je met het ‘+’-knopje een stream toevoegen. Bij de nieuwe stream kun je contacten toevoegen, de naam van de Fotostream invullen en ook aanvinken of iedereen de Fotostream op iCloud.com mag bekijken. Wanneer je vrienden uitnodigt voor een Fotostream kunnen zij via de foto applicatie op hun iPhone of iPad jouw Fotostream zien. Ze kunnen foto’s bekijken en op foto’s reageren.

Advertentie

Zodra je een Fotostream aangemaakt hebt vind je deze terug onder de Fotostream tab onderaan in de foto applicatie. Klik op een stream en vervolgens op ‘wijzig’ om foto’s toe te voegen. Binnen de Fotostream kun je op een foto klikken en deze via de opties aan de onderzijde te delen via andere media of te verwijderen. Via het tekstballonetje kun je een reactie toevoegen aan de foto. Hier kun je een tekst invoeren of je kunt op de ‘vind ik leuk’ knop drukken.

Zodra iemand reageert op een foto of iemand zich abonneert op je Fotostream krijg je meteen bericht middels een notificatie. Ook zie je in de foto applicatie een icoontje verschijnen bij foto’s waar men op gereageerd heeft.

Wil je een Fotostream aanpassen of meer mensen uitnodigen dan kun je dit doen via je stream overzicht. Via het blauwe pijltje naast je Fotostream krijg je de verschillende opties als ‘naam’ en ‘voeg personen toe’ weer te zien. Ook kun je hier je Fotostream wissen. Wanneer je ervoor kiest om je Fotostream openbaar te maken op iCloud.com krijg je een link waarmee je mensen naar de Fotostream kunt verwijzen.

Alle nieuwe features in iOS 6

Natuurlijk beschikt het nieuwe iOS 6 besturingssysteem over veel meer nieuwe features en functies. Alle nieuwe functies en verbeteringen vind je in ons artikel over de nieuwigheden binnen iOS 6.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Siri spraakassistent? Bekijk dan ons artikel over Siri op de iPad 3.

Reacties (10)