iOS 14.4.2 nu beschikbaar: download de belangrijke update snel

29 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
ios-14-afb-1 FHD

Je kunt nu iOS 14.4.2 downloaden. Het is belangrijk dat je de update zo snel als mogelijk binnenhaalt, vanwege een kritiek probleem.

Apple heeft afgelopen weekend twee belangrijke updates vrijgegeven, waaronder iOS 14.4.2. De andere belangrijke update is watchOS 7.3.3. Heb je dus thuis moderne hardware van Apple liggen, dan doe je er goed aan beide updates zo snel als mogelijk te downloaden.

Problemen met iOS

Wat is namelijk het geval? Nou, net zoals bij iOS 14.4.1 en macOS 11.2.3 is het zo dat de update een oplossing meeneemt voor een kritiek probleem op beide apparaten. Heb je overigens een moderne iPad, dan kun je natuurlijk ook iPadOS 14.4.2 downloaden, zo is te lezen op de supportpagina.

Op die supportpagina is tevens meer te lezen over het probleem dat opgedoken is. Zonder de nieuwe updates voor je apparaten, kunnen kwaadwillenden namelijk via malafide websites cross-site scripting uitvoeren. Met dat lek is het mogelijk dat iemand informatie van andere webpagina’s kan halen die je open hebt staan op het apparaat dat je gebruikt.

Advertentie

Apple laat weten dat er in elk geval één iemand last gehad heeft van dit lek. Het is verder niet bekend hoe groot het probleem precies is en in hoeverre er meerdere mensen door zijn getroffen. Je doet er dus goed aan de update zo snel mogelijk binnen te halen, zodat je niet één van de slachtoffers wordt.

iOS 14.4.2 en iPadOS 14.4.2 downloaden

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wilt of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

Reacties (0)