iPhone krijgt waarschijnlijk geen usb-c-poort in de toekomst

02 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple iPhone 12 Pro Max 1

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de iPhone in de toekomst toch geen usb-c-poort, aldus een bekende analist.

De iPhone krijgt in de toekomst waarschijnlijk geen usb-c-poort of een Touch ID-sensor in de powerknop, aldus Ming-Chi Kuo. Dat is een bekende analist die Apple nauwlettend in de gaten houdt. Dat meldt Apple Insider.

iPhone zonder usb-c

Dat heeft volgens Kuo met twee dingen te maken. Ten eerste zou dit een ramp zijn voor alle accessoiremakers die nu speciaal producten uitbrengen voor de Lightningpoort. Daarnaast is het zo dat de usb-c-poort minder waterdicht is dan MagSafe of Lightning.

Daarom is het waarschijnlijker dat een volgende iteratie van de iPhone helemaal geen poorten meer heeft. De nieuwe smartphone van Apple zou dan helemaal leunen op draadloos opladen, bijvoorbeeld via die magnetische MagSafe-opladers.

Advertentie

Bovendien komen er dan extra voordelen naar boven. MagSafe biedt een betere waterdichtheid zonder Lightningpoort. Daarnaast is het zo dat Apple nog steeds de controle heeft over het ecosysteem, aangezien dit type oplader door het bedrijf ontwikkeld is. Er kan dus nog steeds verdiend worden aan licentiekosten.

Echter, Kuo is ook van mening dat Apple nog niet zo ver is. Het MagSafe-ecosysteem is momenteel niet groot genoeg om op zichzelf te kunnen staan of om voor een doorslaggevende factor te zorgen als het gaat om een enkele oplaadstandaard. Daarom verwacht hij dat Apple het voorlopig houdt bij de Lightningpoort.

Verder verwacht hij niet dat Apple een Touch ID-sensor in de powerknop gaat stoppen, zoals bij de iPad Pro. Apple zou namelijk een in-display vingerafdrukscanner testen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)