Intel zet richtprijs hybride Bay Trail laptops/tablets op 399 dollar

04 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Intel-Atom

Intel moet ARM nog voor zich dulden in de strijd om het leveren van processors voor tablets maar daar lijkt snel verandering in te komen. Deze week hebben we heel wat tablets en hybride laptops, zelfs draaiend op Android, voorbij zien komen die uitgerust zijn met één van Intel's nieuwe chips. Volgens de chipfabrikant zal met name de Bay Trail processor zorgen voor direct concurrentie met ARM.

De nieuwe vierde generatie Intel Haswell processors moeten zorgen voor krachtige prestaties in high-end Ultrabooks en convertibles maar de Intel Atom Bay Trail processor is ontwikkeld voor de middenklasse tablets en hybride laptops. Deze apparaten vereisen nog steeds krachtige prestaties maar in een slank design, met minder energieverbruik en zonder de noodzaak voor ventilatie, iets dat tot op heden vaak in de kaarten van ARM speelde. Bay Trail speelt hier nu volgens Intel perfect op in en kan de concurrentie met ARM aangaan. De chipfabrikant verwacht dat richtprijs van deze hybride laptops/tablets rond de 399 dollar zal liggen.

Eerder gaf Tan Weng Kuan, vicepresident van Intels Mobile Communications Group, al aan dat Bay Trail de meest krachtige Atom-processor tot op heden is die de prestaties van de huidige generatie mobiele processors verdubbelt. De eerste tablets en hybride laptops die uitgerust zijn met een Bay Trail processor moeten na de zomer op de markt verschijnen. Interessant om te vermelden is dat ARM juist de reden achter Windows RT was en aangezien Intel nu dezelfde voordelen (op papier) biedt als ARM ontstaat de vraag of Windows RT nog wel toekomst heeft.

Via: Engadget

Reacties (0)