MediaTek MT5598-processor voor 4K tv’s biedt HDR en HFR

17 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
MediaTek

Het Chinese bedrijf introduceert de MT5598, een processor die ondersteuning voor 4K Ultra HD-materiaal in HDR én HFR (High Frame Rate) biedt.

Het Chinese MediaTek belooft met de MT5598 een krachtige processor waarmee alle laatste standaarden en technieken volledig ondersteund worden. Naast high dynamic range en High Frame Rate geeft MediaTek aan dat ook artificiële intelligentie en spraakbesturing voor smart tv’s ondersteund worden. En het bedrijf belooft zelfs een indrukwekkende beeldkwaliteit.

De MediaTek MT5598 beschikt namelijk over een remapping-engine waarmee SDR-materiaal naar HDR omgezet kan worden, iets dat veel fabrikanten met huidige tv’s reeds doen. Super Resolution System (SRS) moet de scherpte van beelden verbeteren, terwijl de Picture Quality Engine verantwoordelijk is voor de overall beeldkwaliteit. De chipfabrikant belooft meer subtiele details zonder de introductie van artefacten. Op het gebied van motion is het 4K Motion Estimation and Motion Compensation (MEMC)-systeem verantwoordelijk voor vloeiend bewegende beelden.

De eerste fabrikanten die de nieuwe MediaTek MT5598-processor in hun televisies integreren worden op korte termijn aangekondigd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)