Intel: Meerdere Android tablets met Bay Trail-chip voor eind november

16 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Dell-Venue-Windows-8

Met de introductie van de nieuwe Bay Trail Atom-processor richt Intel zich niet alleen Windows 8 tablets. Het bedrijf wil ook de concurrentie aangaan met fabrikanten van ARM-chips en verwacht voor eind november de eerste Bay Trail Android tablets.

De Bay Trail-processor van Intel is een stuk energiezuiniger dan de vorige generatie, zonder aan prestaties in te leveren. De chip is breed inzetbaar en zal dan ook in een groot aantal Windows 8 tablets en hybride modellen verschijnen. Er zijn al meerdere modellen met Windows 8.1 en een Bay Trail-chip aangekondigd, waarvan hieronder een overzicht.

Stand-alone tablets met Windows 8.1

Hybride tablets met Windows 8.1

Stand-alone tablets met Android

  • ?

Intel heeft tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers aangegeven dat er zo’n 50 apparaten met Bay Trail-chip in ontwikkeling zijn. 50 procent hiervan zou draaien op Android software en 40 procent zou een hybride model met Windows 8.1 software zijn. Kijkend naar de uitspraken en wat er reeds aangekondigd is hoeven we qua stand-alone Windows 8 tablets met Bay Trail-chip niet veel meer te verwachten. Op het gebied van hybride apparaten en Android tablets met de nieuwste Atom-chip is er echter nog weinig tot niks aangekondigd. De komende weken worden dus zeer interessant.

Hoewel een aantal apparaten al eind deze maand of begin volgende maand in de winkels moeten verschijnen, zal het merendeel op 29 november te koop zijn. Die datum valt in de VS samen met Black Friday, de dag dat veel consumenten er op uit trekken om elektronica tegen aantrekkelijke prijzen te kopen. Of de Nederlandse beschikbaarheid van de meeste modellen hiermee samenvalt is nog niet duidelijk.

Advertentie

Overigens zou Intel volgens recente geruchten ook al werken aan een goedkopere versie van de Bay Trail-chip welke specifiek gericht is op goedkope Android tablets. Deze processor moet begin volgend jaar in de eerste tablets verschijnen.

Bron UMPCportal Via Notebookitalia

Reacties (0)