Intel Kaby Lake-processor levert 4K aan tablets

16 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Asus Kaby Lake

Intel heeft een nieuwe processorserie gepresenteerd. De zevende-generatie Core-processors is Kaby Lake gedoopt, en deze biedt nieuwe mogelijkheden zoals een geïntegreerde grafische 4K-processor.

Dat maakte Intel vanavond bekend tijdens het Intel Developers Forum. De Kaby Lake-processoren volgen de Skylake-cpu’s op.

Kaby Lake

Om te laten zien hoe snel en goed de nieuwe Kaby Lake-processoren werken, liet Intel het spel Overwatch van Blizzard Entertainment zien dat gladjes werkte op een Dell XPS. Gelijktijdig hield CEO Brian Krzanich van Intel zijn verhaal over de nieuwe generatie Core-processoren. Voor tablet-liefhebbers is interessant dat de Kaby Lake ook werd geshowd op een nieuw HP 2-in-1 apparaat, die eveneens 4K-mogelijkheden heeft.

Ondersteuning voor 4K-schermen en -games

De nieuwe chip stelt pc’s en tablets die zijn toegerust met 4K-schermen, in staat om premium content vloeiend te tonen. De chip biedt hardware-versnelde 4K-video decoding. Wel is er naast de Kaby Lake-processor nog steeds een afzonderlijke grafische processor (gpu) nodig om virtual reality-headsets en zware games aan te kunnen sturen.

Advertentie

Nieuwe convertibles van HP, Asus, Acer en Lenovo

De eerste laptops, tablets en convertibles met de nieuwe Kaby Lake-processor zullen al deze herfst naar de winkels gaan, meldde Krzanich in zijn verhaal. Asus heeft al een nieuwe Transformer 3 Proaangekondigd (hierboven afgebeeld), een slanke 2-in-1 tablet met Kaby Lake aan boord. HP heeft al officieus een convertible aangekondigd in de vorm van de Pavilion X360 M1. De Kaby Lake in deze hybride tablet wordt ondersteund door een HD Graphics 620-processor die in staat is om DirectX 12-games te laten draaien. Lenovo en Acer zullen tijdens de IFA volgende maand waarschijnlijk aankondigingen doen. Wellicht zitten daar ook tablets of convertibles bij.

Cannonlake

De opvolger van de op 14 nanometer gebakken Kaby Lake-processoren staat overigens alweer in de coulissen. De Cannonlake-processoren die over een jaar door Intel worden gepresenteerd, zullen op 10nm zijn geproduceerd.

Reacties (0)