Intel: Dit jaar nog tablets voor minder dan 100 dollar

11 september 2013 2 Minuten 0 Reacties
Intel-logo

Tijdens het 2013 Intel Developer Forum (IDF) in San Francisco heeft chipfabrikant Intel de verwachtingen voor de komende maanden uitgesproken en getoond waar het bedrijf zoal mee bezig is.

Zo liet CEO Bryan Krzanich weten dat tablets voor minder dan 100 dollar om de hoek staan.

Intel heeft dit jaar al meerdere keren beloften gedaan en verwachtingen uitgesproken wat betreft tablets. Zo gaf het bedrijf onlangs nog aan dat tablets met een Intel Atom-processor voor minder dan 150 dollar in de winkels zouden komen te liggen. De chipfabrikant heeft deze week tijdens een persconferentie wederom een idee gegeven van wat we kunnen verwachten op het gebied van processors en prijzen van tablets.

Goedkopere tablets

Zo moeten de processors van het bedrijf goedkoper worden en dus beschikbaar komen voor tablets in lagere prijsklassen. Bryan Krzanich, CEO van Intel, verwacht dat we tijdens de feestdagen de eerste door Intel chips aangestuurde tablets voor minder dan 100 dollar zien verschijnen. Het is echter niet duidelijk wat de kwaliteit is die we kunnen verwachten. Veel tablets die momenteel voor 100 dollar/euro of minder in de winkel liggen beschikken over een zeer matig display en zwakke prestaties. Er zijn zelfs meerdere Intel-tablets in een prijsklasse hoger die niet of nauwelijks aan de verwachtingen kunnen voldoen. Daarbij is het onduidelijk of Intel hiermee doelt op Android of Windows 8 tablets.

Advertentie

Heer en meester

Intel is op het gebied van Windows nog steeds heer en meester. Zo worden veel Windows 8 tablets, hybride laptops, convertibles en Ultrabooks uitgerust met Intel’s Atom-processor of de nieuwste generatie Haswell Core-processor. Het bedrijf werkt ook al aan een vijfde generatie Core-processor die gaat onder de naam Broadwell. Deze chips zijn gebaseerd op een 14 nanometer architectuur en moeten volgens Intel 30 procent energiezuiniger zijn dan de Haswell-chips die we momenteel in veel modellen terugvinden.

Intel en Android tablets

Op het gebied van Android had Intel tot een paar maanden terug nog helemaal niks te vertellen maar daar is redelijk snel verandering in gekomen. Momenteel beschikken al aardig wat Android tablets over Intel’s Atom-processor welke compatibel is met zowel Windows als Android. Zo heeft ASUS gekozen voor een Intel-processor in de MeMO Pad 10 FHD en de FonePad 7, en heeft Samsung de Galaxy Tab 3 (10.1) uitgerust met een Atom-chip. Langzaam maar zeker verovert Intel terrein op grote ARM-chipfabrikanten als Qualcomm en Nvidia.

Reacties (0)