Intel geeft chips voor tablets bijna voor niets weg

16 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
Intel-retina

Intel heeft maar 51 miljoen dollar zien binnenkomen uit verkopen van chips voor tablets en geeft de chips dus bijna voor niets weg.

Intel geeft al ruim anderhalf jaar dat het bedrijf de tabletmarkt wil veroveren door het merendeel van de tablets te voorzien van een processor. Begin dit jaar stelde de chipfabrikant zich als doel om dit jaar 40 miljoen tablets met een chip uit te rusten en dat doel lijkt behaald te gaan worden. Echter is dit niet op de manier waarop Intel het waarschijnlijk gehoopt had want de processors worden nog net niet gratis weggegeven.

Intel heeft deze week de cijfers over het tweede kwartaal van 2014 bekendgemaakt. Het doel van de chipfabrikant is nog steeds een grote speler te worden in de markt voor smartphones en tablets, maar kijkend naar de kwartaalcijfers wil dit nog niet echt lukken. De chipfabrikant heeft namelijk maar 51 miljoen dollar zien binnenkomen uit verkopen van chips voor smartphones en tablets. Dit is 83 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Gelukkig kan Intel het geld wel in een andere tak verdienen want de chipfabrikant verkocht 8 miljard dollar aan chips voor pc’s.

De CEO van Intel, Brian Krzanich, laat weten dat het bedrijf echter wel stappen maakt en dat het doel van 40 miljoen verscheepte tablets die over een Intel-chip beschikken binnen handbereik ligt. In het tweede kwartaal van dit jaar werden namelijk al 10 miljoen tablets met Intel-processor verscheept. De chipfabrikant ziet dan ook een gezonde groei, al moet die groei in afzet nog resulteren in groei van de omzet.

Sinds halverwege 2013 zien we wel steeds meer tablets met een Intel-processor op de markt verschijnen. Onder meer Acer, Samsung en Asus hebben de afgelopen maanden tablets met een Atom Bay Trail-chip van het bedrijf gelanceerd. Eén van deze modellen is de Transformer Pad TF103 van Asus. Daarnaast verschijnen inmiddels ook de eerste tablets met de nieuwe Merrifield-processor van Intel. De Dell Venue 7 is één van de eerste modellen en ligt reeds in de Amerikaanse winkels.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)