Huawei’s HongMeng OS is toch niet het Android-alternatief

19 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p30-pro-foto-2

In een gesprek met journalisten vertelde Catherine Chen van Huawei dat HongMeng OS in ieder geval niet het Android-alternatief wordt wanneer het bedrijf mogelijk in de toekomst geen Android meer mag gebruiken . Ze benadrukte dat Android voorlopig de eerste keuze blijft van de Chinese fabrikant.

Sinds de problemen van Huawei met de Amerikaanse overheid weten we dat het Chinese bedrijf bezig is met een alternatief besturingssysteem voor Android. Verschillende namen gaan rond. Zo heeft het bedrijf afgelopen maandag nog Harmony OS vastgelegd, maar eerder al gingen de namen Ark OS en HongMeng OS rond. Deze laatste blijkt echter niet het Android-alternatief te gaan worden.

In een gesprek met enkele journalisten maakte Catherine Chen, senior vice-president, bekend dat HongMeng nooit bedoeld is als alternatief besturingssysteem voor smartphones. HongMeng OS zou al jaren in ontwikkeling zijn voordat de problemen tussen de Verenigde Staten en Huawei zijn ontstaan. Al in 2012 werd het systeem ontwikkeld voor industrieel gebruik en voor IoT-toepassingen (Internet of Things).

Dit zou volgens Catherine Chen blijken uit de hoeveelheid regels in de code. Een besturingssysteem voor een smartphone zou uit miljoenen regels code moeten bestaan, maar Hongmeng bestaat uit slechts honderdduizend regels. Het zou dan ook nooit ontwikkeld zijn als besturingssysteem voor smartphones.

Advertentie

Alternatief voor Android waarschijnlijk wel in ontwikkeling

Catherine Chen benadrukt dat Android voorlopig de eerste keuze blijft voor Huawei. Dat Huawei echter wel degelijk aan een alternatief werkt zou meer dan logisch zijn. Wellicht is het niet HongMeng, maar de al eerder genoemde Harmony OS zou mogelijk wel het alternatief kunnen worden. Huawei is niet zeker van Android met de huidige handelsoorlog en de bijna wekelijks veranderende insteek van de Verenigde Staten. Voor de huidige smartphones van Huawei verandert er echter niets. Je krijgt nog gewoon alle toekomstige Android-updates voor je smartphone.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)