Huawei werkt niet aan een eigen Android-alternatief

11 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Nexus

Een vertegenwoordiger van de Chinese fabrikant Huawei heeft bevestigd dat het bedrijf niet werkt aan een eigen Android-alternatief. De reden dat de fabrikant hier niet voor kiest heeft te maken met het ecosysteem van apps: het is heel moeilijk dat in korte tijd op te bouwen.

Geen Android-alternatief van Huawei

Er bestaan geruchten dat Huawei een eigen Android-alternatief zou bouwen. Daar heeft Huawei’s President of Consumer Business Software Engineering, Dr. Wang Chenglu, nu op gereageerd. Omdat het bedrijf vrijwel altijd aan de EMUI-software werkt, de softwareschil voor zijn Android-apparaten, zou het helemaal niet zo vreemd zijn wanneer er ook wordt gewerkt aan een eigen OS. De kennis en expertise is er, in elk geval. Waarom de fabrikant het toch niet doet, is eigenlijk vrij simpel: het ecosysteem voor applicaties.

Apple en Google hebben inmiddels een indrukwekkende bibliotheek en het is ontzettend moeilijk voor nieuwe spelers op de OS-markt snel een functionerend ecosysteem op te bouwen. Daar zijn consumenten ook aan gewend. Mocht Huawei het toch proberen, dan loopt het tegen dezelfde problemen aan als Samsung met zijn Tizen OS of Microsoft met Windows 10 Mobile: mensen missen apps, dus willen je producten niet. Ook zou er heel veel tijd in het maken van afspraken met derde partijen gaan zitten, dus het zou uiteindelijk niet slim zijn.

Reacties (0)