‘Huawei werkt aan eigen gpu- en geheugen-chips’

21 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Nexus

De Chinese fabrikant Huawei gaat mogelijk zijn eigen gpu- en geheugen-chips introduceren voor toekomstige smartphones en phablets. Zodoende zou het bedrijf veel minder afhankelijk zijn van externe partijen dan het nu is voor die onderdelen.

Gerucht: Huawei werkt aan eigen gpu- en geheugen-chips

Er is een nieuw gerucht over Huawei, afkomstig uit China: het bedrijf zou namelijk achter de schermen werken aan een eigen gpu- en geheugen-chip. Deze chips zou het bedrijf samen met zijn eigen cpu, de Kirin-processor, willen gebruiken, om twee redenen. De eerste reden zou zijn om minder afhankelijk te zijn van externe partijen en de tweede reden zou zijn om de hardware binnen een Huawei-smartphone of -phablet beter op elkaar af te stemmen. Vooral dat laatste zou een doorslaggevende factor zijn geweest voor de fabrikant.

Of dit klopt, is op moment van schrijven nog niet te zeggen. Het lijkt enigszins een logische stap voor één van de grootste smartphone- en phablet-producenten van de wereld. Totdat Huawei zelf het nieuws naar buiten brengt, is het echter nog een hardnekkig gerucht. Daarnaast wordt er ook gesproken over een KirinOS, een zelfgemaakt besturingssysteem dat Android moet gaan vervangen. Wat dat OS te bieden heeft, is nog onduidelijk. Ook is niet naar buiten gebracht wanneer we het KirinOS en de eigen gpu- en geheugen-chips kunnen verwachten.

Reacties (0)