Huawei schroeft grafische kracht bestaande toestellen op met GPU Turbo-update

17 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p20-pro-foto-1

Huawei gaat de komende maanden de GPU Turbo-update naar de bestaande smartphones brengen. Deze update verbetert de grafische kracht van de smartphones en zorgt voor 60% betere prestaties en 30% minder energieverbruik.

De ontwikkeling van nieuwe hardware staat nooit stil. Heb je als fabrikant net een nieuwe smartphone uitgebracht, komt een concurrent een maand later met een toestel dat nog krachtiger is. Huawei gaat het dit jaar anders aanpakken en komt met de GPU Turbo-update. Deze update zorgt voor verbeterde grafische prestaties van de bestaande smartphones.

Volgens Huawei verbetert GPU Turbo de grafische kracht door het gehele systeem van software en hardware te optimaliseren. Dit levert tot 60% betere prestaties op en 30% minder energieverbruik. Hierdoor zullen games veel beter draaien op de Huawei-telefoons, terwijl je langer kunt doen met de batterij. Huawei gaat samenwerken met ontwikkelaars van games om het maximale uit de GPU Turbo-update te halen. Bij lancering zijn er twee spellen die optimaal van de update gebruikmaken, namelijk PUBG Mobile en Mobile Legends: Bang Bang.

GPU Turbo-update rolt in de komende maanden uit

De update zal in de komende maanden worden uitgerold naar de Huawei-telefoons. In augustus komt die naar de Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS, P20 en de P20 Pro. In september is de Mate 10 Lite, Nova 2i, P Smart, P20 Lite en de Y9 aan de beurt. In november zal de GPU Turbo-update tot slot naar de Mate 9, Mate 9 Pro, P10 en de P10 Plus komen.

Reacties (0)