Huawei P20 blijkt de officiële naam, maar onduidelijkheid over driedubbel camerasysteem blijft

23 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Huawei P20

De naam Huawei P20 blijkt nu officieel door Huawei bevestigd. Een teaservideo toont de datum 27 maart 2017, de dag waarop de Chinese fabrikant het vlaggenschip officieel zal aankondigen tijdens een evenement in Parijs. Onduidelijkheid over een eventueel driedubbel camerasysteem blijft echter bestaan.

Tijdens een evenement in Parijs op 27 maart zal Huawei de P20 officieel onthullen, zo blijkt uit de onderstaande teaservideo van de Chinese fabrikant. In de slechts zeven seconden durende video zien we de Eiffeltoren en drie verschillende foto’s verschijnen met de tekst “See more with AI”. De drie verschillende foto’s lijken een duidelijke hint naar het driedubbel camerasysteem, waarover al enige tijd geruchten rond gaan. De naam blijkt nu wel officieel, want dit is de eerste keer dat Huawei de naam P20 gebruikt. Geen P11 dus, maar de Huawei P20 wordt het nieuwe vlaggenschip.

Dit zal in ieder geval betekenen dat we geen officiële onthulling tijdens de Mobile World Congres van komende week hoeven te verwachten. De hint met het driedubbel camerasysteem staat echter in schril contrast met het nieuws vanuit de Chinese keuringsinstantie TENAA. Op die website verschenen onderstaande foto’s van de Huawei P20 die weer werden opgepikt door Trendytechz.

Op de bovenstaande foto’s kunnen we zien dat het nieuwe vlaggenschip slechts over een dubbel camerasysteem beschikt. Opvallend is ook dat het toestel op de foto’s van TENAA flink afwijkt van de eerder gelekte prototype-afbeeldingen. Het zou natuurlijk nog altijd kunnen dat slechts één van de drie modellen (standaard, Lite en Plus) over een driedubbel camerasysteem beschikt en dat de andere toestellen het moeten doen met een dubbel camerasysteem. In dat geval zou het logisch zijn dat het Plus-model diegene wordt met een driedubbel camerasysteem.

Reacties (0)