Huawei P Smart Z: eerste Huawei-telefoon met uitschuifbare camera (update)

10 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p-smart-z-1

De Huawei P Smart Z is de eerste smartphone van het Chinese bedrijf die beschikt over een uitschuifbare camera. Daardoor hoeven gebruikers niet geconfronteerd te worden met een notch en is er meer ruimte voor het grote scherm.

Dit is de Huawei P Smart Z (origineel bericht 08-05)

Huawei heeft stilletjes aan de Huawei P Smart Z onthuld. Dit is de eerste smartphone van het bedrijf die beschikt over een uitschuifbare camera. Dat betekent dat het lcd-scherm van 6,59-inch niet wordt tegengehouden door een inkeping. Omdat het een goedkoper toestel is, zit de vingerafdrukscanner aan de achterkant, waar tevens een dubbele camera van zestien en twee megapixel zit. De frontcamera, in het uitschuifbare element, heeft een zestien megapixelsensor en doet er ongeveer een seconde over om uit te schuiven.

Dat uitschuifbare mechanisme is flink getest: je kunt hem tot honderdduizend keer op en neer laten bewegen. Ook kan het element een maximaal gewicht van twaalf kilo aan. Onder de motorkap zit een Kirin 710F-processor, samen met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Ook is er een sleuf voor een micro-sd-kaart, die kaarten tot 512 GB ondersteunt. De software is Android 9.0 Pie, met daaroverheen de EMUI 9.0-softwareschil van Huawei. Verder is er usb-c, evenals een accu met een vermogen van 4.000 mAh.

Prijs en beschikbaarheid (update 10-05)

De Huawei P Smart Z 2019 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de kleuren Midnight black, Starlight blue en Emerald green. De consumentenadviesprijs is 269 euro.

Reacties (0)