Huawei MediaPad 10 Link binnenkort te koop voor 329 euro

12 juni 2013 1 Minuut 1 Reacties
Huawei-MediaPad-10-Link

Huawei heeft afgelopen jaar al een aantal tablets in Nederland geïntroduceerd, waaronder de MediaPad 10 FHD als topmodel en de MediaPad 7 Lite budget tablet. Tussen deze twee modellen in komt binnenkort een nieuwe tablet; de MediaPad 10 Link.

Hands-on review tijdens MWC 2013

Geheel nieuw is de MediaPad 10 Link niet want tijdens het Mobile World Congres afgelopen februari kwamen we de tablet al tegen en maakten we zelfs al een eerste hands-on review. Qua prestaties en design kon de tablet ons toen redelijk overtuigen, maar wat betreft de software en het display viel de ervaring wat tegen.

Specificaties MediaPad 10 Link

Qua specificaties is de MediaPad 10 Link redelijk uitgerust. Zo beschikt de tablet over een 10.1-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Het geheel wordt aangestuurd door een 1.2GHz quadcore processor die door Huawei zelf ontwikkeld is, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen. Het interne opslaggeheugen is met 8GB minimaal maar het kan wel uitgebreid worden met een microSD-kaart. Voor het maken van foto’s en video is de tablet voorzien van een camera aan zowel de voorzijde als achterzijde, en voor het koppelen van een pc is er een microUSB-poort. Het mooie is echter dat de tablet standaard beschikt over ondersteuning voor mobiel internet (zowel 3G als het snellere 4G), inclusief GPS.

Hoewel het qua specificaties dus redelijk in orde is, valt het besturingssysteem tegen. Zoals het er nu uitziet wordt de tablet namelijk geleverd met het toch al flink verouderde Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Hopelijk weet Huawei dit met een update op te lossen voordat de tablet te koop is.

Advertentie

Beschikbaarheid en prijs

De Huawei MediaPad 10 Link moet binnenkort in Nederland verschijnen en krijgt een adviesprijs van 329 euro mee. In België moet 10 euro meer betaald worden.

Reacties (1)