Huawei Mate X2 gepresenteerd: opvouwbaar toestel als een boek

22 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Huawei Mate X2

De Chinese fabrikant Huawei heeft vandaag een nieuwe opvouwbare smartphone aangekondigd. De Mate X2 komt met een nieuw Falcon Wing Design.

De Mate X2 is de opvolger van de Huawei Mate X. Dat opvouwbare toestel werd precies twee jaar geleden gepresenteerd. Vorig jaar was daar het nieuwe tussenmodel Mate Xs. Dit keer is niet het buitenste scherm het grootst, maar juist het binnenste scherm. Het nieuwe Falcon Wing Design laat je de smartphone openvouwen als een boek met het grotere scherm aan de binnenzijde.

De Huawei Mate X2 is eigenlijk een telefoon en tablet in één apparaat. Dichtgevouwen lijkt het op een gewone smartphone. Het oled-scherm is 6,45-inch en heeft een resolutie van 2.700 bij 1.160 pixels met een verversingssnelheid van 90Hz. Vouw je het toestel open, dan heb je aan de binnenkant een groter scherm. Het is net geen vierkant met een resolutie van 2.480 bij 2.200 pixels, maar het scherm van 8-inch mogen we bijna wel een vierkant noemen.

Samenwerking met Leica

De opvouwbare Mate X2 wordt aangedreven door de Huawei Kirin 9000-chipset en komt met 256 GB of 512 GB opslaggeheugen. Qua camera’s is er wederom een samenwerking met Leica. Er is een hoofdcamera van 50 megapixel (f/1.9), een ultra-groothoeklens van zestien megapixel (f/2.2), een zoomlens van twaalf megapixel (f/2.4, 3x optical zoom) en een SuperZoom camera van acht megapixel (f/4.4, 10x optical zoom). Voorop vinden we een selfiecamera van zestien megapixel (f/2.2). De batterij in het toestel heeft een capaciteit van 4.500 mAh dat je met maximaal 55W Huawei SuperCharge kunt opladen.

Advertentie

Huawei mag geen volledige versie van Android meer gebruiken dankzij de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Het toestel draait dan ook op EMUI 11.0 dat is gebaseerd op een oudere versie van Android, namelijk Android 10. De Google-apps zijn dan ook niet aanwezig.

Huawei Mate X2 – Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Huawei Mate X2 naar Nederland komt is nog onbekend. Deze week lanceert het nieuwe toestel in China voor een prijs van omgerekend ongeveer 2300 euro in de kleuren White, Black, Crystal Blue en Crystal Pink.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)