Opvouwbare Huawei Mate X gepresenteerd: Falcon Wing Design en 5g

24 februari 2019 3 Minuten 1 Reacties
Huawei Mate X

Voorafgaand aan de MWC 2019 heeft Huawei de opvouwbare Mate X gepresenteerd. Het toestel met flexibel oled-scherm krijgt 5g-ondersteuning.

Afgelopen vrijdag lekte er al een foto uit van een banner van de Huawei Mate X. Dit is de opvouwbare smartphone van het Chinese bedrijf. Zojuist heeft Huawei de Mate X officieel gepresenteerd in Barcelona, voorafgaand aan de Mobile World Congress 2019. Het toestel kenmerkt zich door het flexibele oled-scherm, 5g-ondersteuning en het Falcon Wing Design.

Smartphone én tablet

De Huawei Mate X heeft uitgeklapt een scherm van 8-inch. Hiermee is het apparaat eigenlijk een kleine tablet. Ingeklapt heb je een smartphone met een scherm van 6,6-inch met een beeldverhouding van 19.5:9 en een resolutie van 2.480 bij 1.148 pixels. Het scherm dat omgevouwen aan de achterkant zit kun je overigens ook blijven gebruiken. Dit 6,38″-scherm heeft dan een beeldverhouding van 25:9 met een resolutie van 2.480 bij 892 pixels. Een behoorlijk lang en smal scherm dus, maar de camera’s vind je tevens aan deze kant. Eenmaal uitgeklapt heb je een tablet met een beeldverhouding van 8:7.1. Het 8″-scherm heeft een resolutie van 2.480 bij 2200 pixels. Een scherminkeping (notch) is volledig afwezig.

Falcon Wing Design

Het toestel is aan de ene zijkant iets dikker. Uitgeklapt heb je hiermee een stevig en stabiel design voor je ene hand, maar eenmaal ingeklapt valt het display precies weg naast het dikkere gedeelte. Hierdoor heb je een smartphone zonder rare verdikkingen, maar gewoon echt een egaal toestel qua vorm. Het bedrijf noemt dit het Falcon Wing Design. Opengeklapt is het scherm 5,4 millimeter dik. Opgevouwen is de smartphone 11 millimeter qua dikte. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in de kleur Interstellar Blue.

Advertentie

Accucapaciteit van 4.500 mAh met Huawei SuperCharge

De Huawei Mate X heeft een 2-in-1 aan/uit-knop. Dit wil zeggen dat je het toestel met deze knop niet alleen aan en uit kunt schakelen, maar dat de knop tevens dienst doet als vingerafdruksensor. Qua camera’s kiest het bedrijf wederom voor een samenwerking met Leica en door het opvouwbare scherm kun je zowel de voor- als achtercamera tegelijk gebruiken en nieuwe film- en fotografiemogelijkheden ontdekken. De Mate X heeft een batterij met een capaciteit van 4.500 mAh. Eigenlijk beschikt het toestel over twee accu’s (één links en één rechts), die samen een capaciteit van 4.500 mAh hebben. Dankzij 55W Huawei SuperCharge is het toestel binnen 30 minuten alweer voor 85 procent vol.

Specificaties, prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate X krijgt ondersteuning voor 5g dankzij de 7nm 5G modemchipset Balong 5000, dat volgens het bedrijf de snelste 5g-modem op dit moment is. Een gigabyte zou je in drie seconden moeten kunnen downloaden. Er is ook ondersteuning voor dual sim (of een sim-kaart en micro-sd-kaart). De opvouwbare smartphone verschijnt midden 2019. Het toestel met een Kirin 980-processor, 8 GB werkgeheugen en 512 GB opslaggeheugen krijgt een prijs van 2299 euro. De prijs zal ongetwijfeld even slikken zijn. Het toestel is daarom ook zeker niet voor iedereen haalbaar, maar in de toekomst zullen de prijzen van opvouwbare smartphones hopelijk al snel zakken.

Foto’s: Wesley Akkerman

Reacties (1)