Huawei lanceert MediaPad M3 Lite en T3 Android tablets

23 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
Huawei-MediaPad-M3-Lite-10-1

Huawei kondigt vandaag een groot aantal nieuwe producten aan. Naast onder meer de nieuwe MateBook E hybride - die helaas niet naar Nederland komt - brengt het bedrijf drie nieuwe tablets op de Nederlandse en Belgische markt. De Chinese fabrikant komt met de MediaPad M3 Lite en de Huawei MediaPad T3. De laatstgenoemde komt in een 10-inch en een 7-inch variant

Huawei MediaPad M3 Lite

De nieuwe Huawei Mediapad M3 Lite met een formaat van 10-inch biedt je volgens de fabrikant alles wat je van een draagbare thuisbioscoop verwacht. Het 10-inch ips lcd-display komt met een full hd-resolutie en is voorzien van Eye Care Mode, een speciale modus voor een comfortabele weergave voor de ogen. Op het gebied van geluid is de Huawei MediaPad M3 Lite uitgerust met vier verschillende speakers met Harman Kardon-certificering en Super Wide Sound (SWS) 3.0 Soundeffect. Daarbij werken de speakers die tegenover elkaar gepositioneerd zijn samen om een gebalanceerd klankbeeld te creëren. Een vingerafdruksensor is aanwezig aan de voorzijde.

Onder de motorkap van de Huawei MediaPad M3 Lite zien we een Qualcomm MSM8940 quadcore-processor met 3GB werkgeheugen en een middels microSD uitbreidbare opslag van 32GB terug. Beide zijden van de tablet zijn voorzien van een 8 megapixel camera. De M3 Lite is voorzien van Android 7.0 en de EMUI 5.1-schil van Huawei zelf. De 6.660 mAh accu moet je een volle dag laten werken.

Huawei MediaPad T3

De Huawei MediaPad T3 is beschikbaar in twee verschillende formaten en twee verschillende uitvoeringen. De 10-inch versie is zowel in Wifi als in 4G versie te verkrijgen en de 7-inch Huawei Mediapad T3 is naast Wifi ook in een 3G uitvoering beschikbaar. Ook deze tablets zijn voorzien van de Eye Care Mode, maar met een iets lagere 1280 bij 720 pixels resolutie (10-inch) en 1024 bij 600 pixels resolutie (7-inch). De in een metalen unibody uitgevoerde tablet heeft een Qualcomm MSM8917 quadcore-processor (10-inch) of een MediaTek quadcore-processor (7-inch) met een werkgeheugen van 2GB en een middels microSD uitbreidbare opslag van 16GB (10-inch) of 8GB (7-inch(. De MediaPad T3 is eveneens voorzien van Android versie 7.0 en EMUI 5.1.

Aan de achterzijde hebben beide tablets een 5 megapixel camera. Voor selfies en videobellen is de voorkant uitgerust met een 2 megapixel camera. Ook bij de Huawei MediaPad T3 is aandacht besteed aan het geluid. Het resultaat is een speaker aan de voorzijde die is voorzien van Super Wide Sound (SWS) 3.0 Soundeffect. De accu heeft een capaciteit van 4.800 mAh (10-inch) en 3.100 mAh (7-inch).

Prijs en beschikbaarheid

De MediaPad M3 Lite is komt in de kleuren grijs en is te koop voor 299 euro. De 4G-versie gaat 349 euro kosten. De MediaPad T3 met een formaat van 10-inch krijgt een prijs van 199 euro (Wifi) en 249 euro (4G). De 7-inch variant kost 99 euro (Wifi), de prijs van de 3G-versie is nog niet bekend. Alle tablets zijn vanaf 1 juni te koop in Nederland en België.

Zodra alle specificaties van deze tablets bekendgemaakt worden vind je ze in onze tablet database. Hier kun je alle tablets die in Nederland te koop zijn vergelijken.

Reacties (0)