Huawei kondigt officieel Honor 6 Plus aan

17 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
huawei-honor-6-plus

Huawei heeft officieel de Honor 6 Plus-phablet aangekondigd. De Huawei Honor 6 Plus krijgt een scherm van 5,5 inch, met een hoge resolutie van 1080p. Ook zien we dat het apparaat de eigen gemaakte Kirin 925 octacore-processor heeft gekregen.

Huawei Honor 6 Plus

Na weken van geruchten en plaagberichten, is-ie er dan eindelijk: de Huawei Honor 6 Plus. De Huawei Honor 6 Plus is een high-end phablet met een 5,5 inch LCD-scherm, met een resolutie van 1080p. Onder de motorkap vinden we de zelfgemaakte Kirin 925 octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan intern geheugen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je er altijd nog een SD-kaart in stoppen, want daar is ook een slot voor. Ook kun je tot twee sim-kaarten in de phablet installeren en heeft-ie een batterij van 3600 mAh.

Opvallend aan het apparaat is de dubbele camera-setup aan de achterkant. Beide zijn 8 megapixel-camera’s en kunnen samen een afbeelding produceren van maar liefst dertien megapixels. De hardware van die camera’s zijn klein, waardoor er geen bobbel op de achterkant voelbaar is. Met deze twee camera’s is het mogelijk om haarscherpe foto’s te maken, met veel meer diepte erin. Verder kun je alle standaard functies van een moderne camera verwachten. De front facing-camera heeft  eveneens acht megapixels.

Advertentie

Qua software mag je het nieuwste van het nieuwste verwachten. Hoewel Huawei z’n eigen Android-skin heeft, draait de Honor 6 Plus mogelijk op een aangepaste versie van Android 5.0 Lollipop. Er zijn momenteel nog geen andere details naar buiten gebracht over het besturingssysteem. Qua uiterlijk zien we veel vergelijking met Apple- en Sony-producten. Of deze phablet ook naar Europa komt, is nog even afwachten. Daar heeft Huawei namelijk nog niets over bekendgemaakt. Omgerekend zou het apparaat zo’n 256 euro gaan kosten.

Reacties (0)