Huawei kondigt Mate 9 Lite aan met 5,5-inch scherm

20 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
huawei-mate-9-lite-a

Huawei heeft in China de Mate 9 Lite aangekondigd. Deze telefoon heeft een 5,5-inch scherm, loopt op een midrange Kirin 655-processor en is te krijgen in de kleuren grijs, zilver en goud voor een nog onbekende prijs.

Mate 9 Lite

Die prijs zal uiteraard lager zijn dan die van de gewone Mate 9, die in Nederland zo’n 700 euro kost. De specs zijn dan ook wat minder en het schermformaat is kleiner. De Mate 9 is 5,9 inch groot, de Lite heeft een scherm van 5,5 inch. Ook de interne hardware is wat minder snel. De Kirin 655 heeft overigens wel acht kernen.

Geen Porsche

Nu zijn er dus drie varianten van de Mate 9. De nieuwe Lite lijkt qua formaat op de Mate 9 die in samenwerking met Porsche Design is ontworpen. Dat toestel kost bijna 1400 euro en is voorzien van een scherm dat over de zijkanten doorloopt. De Mate 9 Lite heeft dat niet, ondanks eerdere geruchten dat dit wel zo zou zijn. Het is qua ontwerp een kleiner broertje van de gewone Mate 9.

Drie camera’s

De Lite-versie draait op Android 6.0 Marshmallow. Daarmee loopt de Lite een versie achter op de Mate 9, die al me Android 7.0 Nougat wordt geleverd. Over Marshmallow heen heeft Huawei de bekende EMUI 4.1-softwareschil gedrapeerd.

De telefoon heeft op de achterkant een vingerafdruksensor. Opvallend is de dubbele camera op de achterkant, waarvan de ene een resolutie van 12 megapixel heeft, en de ander 2 megapixel. Door de twee camera’s op de achterkant te combineren, kan met de 12-megapixelcamera een scherpe foto van een object worden gemaakt, met een ‘geblurde’  achtergrond die door de 2-megapixelcamera wordt geschoten. De frontcamera biedt een resolutie van 8 megapixel.

Reacties (0)