Huawei heeft eigen besturingssysteem ontwikkeld voor noodgevallen

15 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Nexus

Mocht Huawei ooit in de positie komen dat Android of Windows niet meer mag gebruiken, dan heeft het bedrijf een oplossing klaarliggen. De fabrikant van smartphones en laptops heeft namelijk zijn eigen besturingssysteem ontwikkeld.

Eigen besturingssysteem van Huawei

Huawei is momenteel verwikkeld in een juridische strijd in de Verenigde Staten. Mocht dat helemaal verkeerd gaan aflopen voor het bedrijf, waardoor bijvoorbeeld producten niet meer geëxporteerd kunnen worden of de licenties voor Android en Windows teruggetrokken worden, dan heeft het bedrijf al een alternatief besturingssysteem klaarliggen. Dat laat ceo Richard Yu weten in een interview tegenover Die Welt. Volgens de South China Morning Post werkt het bedrijf al sinds 2012 aan zijn eigen besturingssysteem (ook wel os genoemd).

Onlangs heeft Huawei de Verenigde Staten voor de rechter gesleept in reactie op een ban die voorkomt dat zijn technologie kan worden gebruikt in federale netwerken, wat als gevolg heeft dat aannemers van overheidsprojecten ook geen toegang zouden hebben tot de technologie. Yu verduidelijkt dat het bedrijf liever met Android en Windows wil blijven werken, maar dat er dus zo omgeschakeld kan worden naar het eigen os mocht de strijd niet goed aflopen. Hoe het systeem er precies uitziet, is helaas niet bekendgemaakt.

Reacties (0)