Huawei G8 aangekondigd: phablet met vingerafdrukscanner

27 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
huawei-g8

Huawei heeft officieel de Huawei G8 aangekondigd. Dat is een phablet met onder meer een full hd-scherm en een vingerafdrukscherm. Ook krijgt het toestel een Qualcomm Snapdragon 805-processor onder de motorkap.

Huawei G8 met Snapdragon 805 aangekondigd

Dit weekend heeft Huawei de Huawei G8 aangekondigd. Eerder dook dit apparaat al op bij de TEENA en werd dus enkele dagen daarna al aangekondigd. De Huawei G8 is een phablet met een scherm van 5,5 inch en een full hd-resolutie van 1080 bij 1920 pixels, waardoor we op een mooie pixeldichtheid komen van 401ppi. Onder de motorkap van de phablet vinden we een Qualcomm Snapdragon 805-processor, inclusief een octacore-cpu en een Adreno 405-gpu, voor alle grafische prestaties van het toestel.

De phablet is in twee varianten verkrijgbaar, namelijk een versie van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen en eentje van 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslagruimte. Dat is een trend die we de laatste paar maanden vaker voorbij zien komen: de fabrikant van een toestel geeft de consument de keuze uit twee verschillende modellen. Mocht je nou voor de 3GB/32GB-combinatie gaan en dan nog niet genoeg ruimte hebben, dan is het goed om te weten dat er ruimte is voor een microSD-kaart.

Op de achterkant van de phablet zien we een camera van dertien megapixels en aan de voorkant zit een camera van vijf megapixels. Verder is de Huawei G8 voorzien van een batterij met 3000mAh vermogen en zien we dat Android 5.1 als standaard geïnstalleerd staat, met daaroverheen de Huawei Emotion-user interface. Beide versies ondersteunen onder meer 4G en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, goud en zwart. Ook is er een vingerafdrukscanner. Onduidelijk is wanneer beide varianten van de Huawei G8 naar Nederland komen.

Reacties (0)