HTC’s TouchPal Keyboard laat opeens advertenties zien

17 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
htc-touchpal

Het toetsenbord dat HTC standaard meelevert op het gros van haar smartphones toont opeens advertenties aan haar gebruikers. Het lijkt erop dat de fabrikant hier ook niet van afweet, aangezien het bedrijf aanraadt de updates te verwijderen.

Advertenties op je toetsenbord (op je HTC)

Als je een app gebruikt of een website bezoekt, dan weet je dat er advertenties in beeld kunnen komen. Maar wanneer je een toetsenbord gebruikt, dat gewoon wordt meegeleverd met je nieuwe toestel, dan verwacht je niet ineens begroet te worden door reclame. Dat is nu wel precies wat er is gebeurd. Nadat er een update is verschenen voor het TouchPal Keyboard op de recente toestellen van HTC, verschijnen er ineens advertenties in beeld. Het is niet geheel verrassend dat de gebruikers hier niet over te spreken zijn…

Veel gebruikers hebben dan ook al geklaagd over dit feit en HTC heeft inmiddels al gereageerd op de terechte commotie. Het bedrijf raadt aan de updates voor het toetsenbord te verwijderen (en van ons een bonustip: zet ook het automatisch updaten even uit), waarna de advertenties uit beeld zullen verschijnen. Uit de reactie van het bedrijf is op te maken dat het hier ook niet van op de hoogte was — het TouchPal Keyboard is immers ook geen eigen product. Dit verhaal krijgt in de toekomst ongetwijfeld nog wel een staartje.

Advertentie


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)