HTC U11, U11+ en U12+ krijgen eindelijk update naar Android 9.0 Pie

13 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
htc-u11-plus-foto-7

De nieuwste smartphones van HTC krijgen vanaf eind mei eindelijk de update naar Android 9.0 Pie. Het gaat om de HTC U11, U11+ en de U12+. De updates werden in augustus 2018 al aangekondigd.

Het is al maanden stil rond HTC. De laatste smartphones van het bedrijf hebben nog altijd geen update gekregen naar Android 9.0 Pie, maar toch beloofde het bedrijf in augustus 2018 al een update naar de nieuwste Android-versie. Hoe zit het nu precies?

Vorig jaar beloofde HTC twee grote Android-updates uit te brengen voor de HTC U11, U11+ en de U12+. Ook de HTC U11 life (met Android One) zou nog twee grote updates moeten krijgen. Tot op heden is het altijd nog stil geweest. Zouden die updates nog wel komen? Daar lijkt het nu wel op. Via Twitter heeft het Taiwanese bedrijf laten weten dat eind mei de eerste update naar Android 9.0 Pie komt voor de HTC U11. Een maand later, eind juni, is de U11+ aan de beurt. Halverwege juni moet de update klaarstaan voor de U12+.

Advertentie

Minder smartphones vanuit HTC

Eens behoorde het bedrijf tot de grootste en meest innovatieve smartphonefabrikanten met toestellen als de Touch, Desire en One. De huidige smartphones zijn nog steeds goede toestellen, maar weten zich niet meer echt te onderscheiden van die van de concurrenten en zijn de verkopen behoorlijk teruggelopen. HTC is voornamelijk bezig met de virtualrealitybril HTC Vive, maar heeft bijvoorbeeld ook de blockchainsmartphone HTC Exodus 1.

Reacties (0)