HTC wil zich richten op high-end en midrangers in 2019

18 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
htc-u12-life-foto-1

HTC heeft de strategie voor 2019 bekendgemaakt. Het bedrijf wil zich richten op midrangers en high-end smartphones om het marktaandeel te vergroten.

Het bedrijf heeft wel eens betere tijden gekend. De goede jaren met toestellen als de Touch, Desire en de One-serie liggen inmiddels achter ons. Alhoewel het Taiwanese bedrijf nog steeds prima toestellen maakt, heeft HTC moeite om zich te onderscheiden met de nieuwe reeks smartphones. De nieuwe smartphones zijn zeker geen slechte toestellen, maar ze springen er niet meer uit op het gebied van specificaties, design en innovativiteit. President van het bedrijf, Darren Chen, heeft daarom nu laten weten dat het bedrijf het in 2019 anders gaat aanpakken. De nadruk komt te liggen op midrangers en high-end smartphones.

U12 Plus gaat verder in 2019

Dit betekent dat de U12-serie ook in 2019 nog verder wordt doorgetrokken. De HTC U12 Plus is hiermee zeker nog niet aan het einde van de levensduur. Waarschijnlijk betekent dit dat het Taiwanese bedrijf voorlopig nog niet met een nieuw vlaggenschip zal komen. Daarnaast verkoopt de U12 life volgens Darren Chen meer dan prima. De eerste batch van de Exodus 1, HTC’s blockchain-telefoon, is inmiddels stijf uitverkocht. Een andere nieuwkomer is de HTC Desire 12s. Dit toestel zou medio januari op de markt moeten verschijnen met een Snapdragon 835-processor en 3 of 4 GB werkgeheugen. Voorlopig is het afwachten geblazen of HTC opnieuw de strijd aan kan gaan met grootmachten als Samsung, Huawei en Apple.

Reacties (0)