HTC U12 Plus met Snapdragon 845-processor aangekondigd

23 mei 2018 2 Minuten 0 Reacties
htc-u12-plus-1

HTC heeft woensdagochtend officieel de HTC U12 Plus aangekondigd. Deze smartphone beschikt over de Qualcomm Snapdragon 845-processor en Edge Sense 2. De telefoon weet in welke hand je je smartphone houdt en biedt verschillende functies aan door in de zijkanten te knijpen.

Dit is de HTC U12 Plus met Edge Sense 2.0

Woensdagochtend heeft HTC de HTC U12 Plus aangekondigd. Dit is een smartphone met een 6″-scherm en een schermverhouding van 2:1. De resolutie bedraagt 2.880 bij 1.440 pixels. Dat levert een redelijk scherpe pixeldichtheid op van 537 pixels per inch. Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 845-processor, samen met standaard 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Qua design heeft HTC gekozen voor old meets new: er is wel een groot scherm aanwezig, met relatief dunne randen, maar géén inkeping.

De HTC U12 Plus is verder voorzien van Edge Sense 2, een unieke feature die je niet op andere smartphones tegenkomt. Het nieuwe Edge Sense weet welke hand je gebruikt, zodat je altijd in de zijkanten van het apparaat kunt knijpen, er dubbel op kunt tikken of kunt vasthouden en zo foto’s en video’s schiet, inzoomt op een kaart, over het scherm navigeert of welke actie je ook instelt om uit te voeren. Je kunt dit helemaal zelf instellen. Vind je deze functie helemaal niets? Dan kun je hem gelukkig ook weer uitschakelen.

Er zitten ook vier camera’s op het toestel: twee voor en twee achter. Zo kun je onder meer foto’s met het bokeh-effect maken. De camera’s zijn uitgerust met een autofocusmodus en een stand voor high dynamic range (hdr). De hoofdcamera’s beschikken over twee keer optische en tien keer digitale zoom. Dankzij Sonic Zoom kun je in elke video inzoomen op een bepaald geluid of bepaalde stem. En met one-touch auto zoom lijkt het bijna alsof je Hollywood in je zak hebt zitten. Ook is er een accu met een vermogen van 3.500 mAh.

Daarnaast is er ondersteuning voor HTC BoomSound, USonic-oordoppen, met actieve ruisonderdrukking, en Qualcomm aptX HD-audio, dat is ontworpen om high-resolution 24-bit bluetooth-audio te ondersteunen voor een draadloze audio-ervaring die boven verwachting is. De HTC U12 Plus draait op Android 8.0 Oreo met ondersteuning voor Project Treble, Google Assistant, Google Lens en Amazon Alexa. Ook is er een vingerafdrukscanner en usb-c en kun je het toestel ontgrendelen met zowel je gezicht als een specifieke stemcommando.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC U12 Plus zal in Nederland naar verwachting in de loop van juni 2018 beschikbaar zijn in de kleuren Translucent Blue, Ceramic Black en Flame Red met een adviesverkoopprijs van 799 euro.

Reacties (0)