HTC U12 Plus gelekt: smartphone met dunne randen en twee camera’s

16 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
htc-u12-plus-lek

Zoals het er nu naar uitziet zal HTC direct overgaan op de HTC U12 Plus en de reguliere variant van de U12 gaan overslaan. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat het toestel op de gelekte afbeelding de normale U12 is en niet de U12 Plus. Dat is nu nog moeilijk te zeggen.

Is dit de HTC U12 Plus?

Dat HTC hard werkt aan zijn volgende vlaggenschip mag inmiddels duidelijk was. Maar aan welk toestel nou precies gewerkt wordt, is helaas een beetje onduidelijk. Het kan zijn dat het de U12 is, waar we eerder al iets over hoorden, maar nu claimt techjournalist Evan Blass dat het om de HTC U12 Plus gaat. Qua design gaat de U12 Plus in elk geval lijken op zo’n beetje elk vlaggenschip van 2017 en 2018: een grote smartphone met dunne schermranden en uiteraard een dubbel camerasysteem op de achterkant van het toestel.

De specificaties die eerder waren gelekt kunnen van de HTC U12 Plus zijn, maar ook nog steeds van de reguliere U12. Daarover bestaat nog wat onduidelijkheid, vooral omdat we met gelekte info te maken hebben en HTC hierover nog niets heeft bekendgemaakt. Het scherm van de smartphone is 6-inch groot en heeft een wqhd+-resolutie. Onder de motorkap zit een Snapdragon 845, samen met 6 GB aan werkgeheugen. Daarnaast mag je rekenen op 256 GB aan opslagruimte en een accu met een vermogen van iets meer dan 3.400 mAh.

De camera’s op de achterkant beschikken over sensoren van twaalf en zestien megapixel, terwijl de frontcamera’s beschikken over twee sensoren van elk acht megapixel. Daarnaast is het zo dat het toestel bestand is tegen stof en water dankzij het IP68-certificaat en dat-ie wordt geleverd met Android 8.0 Oreo. Zoals het er nu naar uitziet zal het toestel ergens in mei worden onthuld, omdat HTC tegen wat problemen zou zijn aangelopen in de ontwikkeling van de smartphone. HTC heeft zelf nog niets bevestigd of ontkracht.

Reacties (0)