HTC trekt stekker uit zijn eigen browser voor Android

17 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
htc-logo-metallic

HTC heeft laten weten dat het bedrijf de stekker uit zijn eigen browserapplicatie voor Android zal trekken. Na 30 november verdwijnt de app. Je kunt hem dan niet meer downloaden en er verschijnen ook geen updates meer voor. Wel kun je hem blijven gebruiken, maar dat is af te raden.

HTC trekt stekker uit Android-browser

HTC heeft besloten om de stekker uit zijn browserapplicatie voor Android te trekken. De fabrikant plaatste deze browser op al zijn nieuwe toestellen van de afgelopen jaren, waardoor er nu mogelijk een groot aantal Android-gebruikers gewend is geraakt aan deze app. Vanaf 30 november is het echter niet meer mogelijk de applicatie te downloaden uit Google Play. Ook zal de app daarna geen updates meer ontvangen. Wel zijn de gebruikers, die de browser nu al hebben, in staat de applicatie te blijven gebruiken.

Maar dat is wel af te raden. Er is nu een laatste update beschikbaar die gebruikers in staat stelt informatie als opgeslagen bladwijzers te exporteren naar andere browsers, maar dat is dan ook meteen de laatste update. Wil je er altijd zeker van zijn dat je veilige apps gebruikt, dan doe je er goed aan apps te gebruiken die nog altijd van updates worden voorzien. Duikt er plots een nieuw gevaar op waar iets aan gedaan kan worden, dan kan een ontwikkelaar daarvoor een update uitbrengen. HTC zal dit dus na 30 november niet meer doen.

Reacties (0)