HTC toont nieuwe HTC One M9 smartphone

01 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
HTC One M9

HTC heeft de opvolger van de HTC One getoond: de HTC One M9. De telefoon bevat vele verbeteringen, waaronder de camera en nieuwe speakers.

HTC heeft vandaag aan de vooravond van het Mobile World Congres in Barcelona haar nieuwste top-toestel getoond, de HTC One M9. Qua uiterlijk is er niet veel veranderd, HTC heeft namelijk vooral gewerkt aan de imperfecties in de vorige HTC One, zoals de camera die vorig jaar erg teleurstelde.

HTC One M9 specificaties

Allereerst de hardware in de HTC One M9. De hardware heeft een mooie upgrade gekregen, maar niks speciaals. Er is gekozen voor een 64 bit Snapdragon 810 processor met acht kernen, net als bij de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge. Er zijn vier Cortex A57 kernen met 2,0 gHz, en vier Cortex A53 kernen geklokt op 1,5 gHz. Dat heeft te maken met het verbruik van de Cortex A57 kernen: deze gebruiken meer energie en daarom wordt ook gebruikt van zuinigere kernen.

Daarnaast wordt de processor ondersteunt door 3GB werkgeheugen, een gigabyte meer dan vorig jaar. Om al je foto’s, apps en video’s op te slaan is 32GB aan opslag aanwezig. Bovendien kun je gebruiken maken van een Micro SD-kaart in het speciaal daarvoor bestemde slot, die vorig jaar overigens ook aanwezig was, maar toen had de smartphone slechts 16GB aan opslagcapaciteit.

Advertentie

Camera

Een van de grote verbeteringen is de camera. Vorig jaar werd gekozen voor een nieuw soort camera, de Ultrapixel-camera. Dat betekende dat de camera weinig megapixels had, maar goed om kon gaan met weinig licht. Een goed idee, maar slecht uitgevoerd. Dit jaar is gekozen voor een ‘normale’ camera met 20 megapixels, geleverd door Toshiba. De Ultrapixel-camera is verplaatst naar de voorkant, zodat je selfie’s kunt maken en kunt videobellen in het donker.

Uiterlijk

Qua uiterlijk is de HTC One M9 vergeleken met zijn voorganger grotendeels gelijk gebleven. Er is niet gekozen voor een groter scherm, de telefoon heeft nog steeds een 5 inch scherm. De rand om het scherm is echter iets lager, waardoor het scherm op de rand lijkt te liggen. Ook is er een rand om de telefoon toegevoegd met een accent kleur.

HTC was altijd bekend om haar speakers, en de vorige HTC One had een audio-systeem ontwikkeld samen met Beats. Voor de nieuwe HTC One M9 is samengewerkt met Dolby, waardoor het geluid volgens HTC nog beter is. De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop, maar met de Sense 7 skin ontwikkeld door HTC.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC One M9 is vanaf 31 maart dit jaar verkrijgbaar in Nederland, een prijs is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)