HTC kondigt One Max-phablet met 5.9-inch display aan

14 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
HTC-One-Max-3

Er gingen al een tijdje geruchten over rond maar vandaag is hij officieel aangekondigd; de HTC One Max-phablet met een formaat van 5.9-inch en Android 4.3 Jelly Bean software.

HTC One Max

Qua uiterlijk doet de One Max meteen denken aan de eerder gelanceerde HTC One, maar dan een stuk groter en met de toevoeging van een vingerafdrukscanner waarmee de phablet ontgrendeld kan worden. Deze scanner is, in tegenstelling tot de iPhone 5S, op de achterzijde terug te vinden, onder de camera. Ook kan de scanner vingers koppelen aan een applicatie. Wanneer je een vinger koppelt en hiermee de phablet ontgrendelt wordt de betreffende app automatisch opgestart. Daarnaast is het toestel voorzien van een microSD-kaartlezer waarmee het interne geheugen van 16GB uitgebreid kan worden. De microSD-kaart kan in een gleuf die zich achter de verwijderbare achterzijde bevindt geplaatst worden.

HTC heeft de One Max voorzien van een Snapdragon 600-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz en een Adreno 320 grafische processor. Dit is een kleine tegenvaller aangezien veel high-end phablets en smartphones die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen over een Snapdragon 800-processor beschikken. De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

HTC-One-Max-2

Verder is het toestel voorzien van een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een 4 megapixel UltraPixel-camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 3.300mAh batterij, ondersteuning voor de Nederlandse 4G-netwerken, en Android 4.3 Jelly Bean software met daar overheen de Sense 5.5 interface van HTC zelf. Wat betreft de software heeft HTC de BlinkFeed – een feed met berichten uit Facebook, Twitter en RSS – uitgebreid en de mogelijkheid toegevoegd om de BlinkFeed uit te schakelen.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC One Max moet vanaf eind november in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 749 euro.

Reacties (0)