Honor 6 Plus komt niet naar Europa

19 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
huawei-honor-6-plus

Slecht nieuws voor fans van het merk Huawei: de onlangs aangekondigde Honor 6 Plus zal niet naar Europa en andere westerse markten komen. De fabrikant is namelijk van mening dat de vraag naar phablets miniem is in het westen.

Huawei Honor 6 Plus

Hoewel de Honor 6-smartphone pas net voet aan wal zet in Europa, kondigde Huawei toch alvast het grotere broertje aan, genaamd Honor 6 Plus. In feite is de Honor 6 Plus een grotere variant van de Honor 6, waardoor Huawei zich ook gaat vestigen op de phablet-markt, maar niet in Europa. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat Europeanen en andere westerlingen het apparaat niet hoeven te verwachten, aangezien Huawei geen plannen heeft het toestel naar ons toe te brengen. Hier in Europa is geen grote vraag naar phablets.

De Huawei Honor 6 Plus is een high-end phablet met een 5,5 inch LCD-scherm, met een resolutie van 1080p. Onder de motorkap vinden we de zelfgemaakte Kirin 925 octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan intern geheugen. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je er altijd nog een SD-kaart in stoppen, want daar is ook een slot voor. Ook kun je tot twee sim-kaarten in de phablet installeren en heeft-ie een batterij van 3600 mAh. En dat is behoorlijk veel voor een phablet en reden genoeg om uit te kijken naar het apparaat.

Opvallend aan het apparaat is de dubbele camera-setup aan de achterkant. Beide zijn 8 megapixel-camera’s en kunnen samen een afbeelding produceren van maar liefst dertien megapixels. De hardware van die camera’s zijn klein, waardoor er geen bobbel op de achterkant voelbaar is. Met deze twee camera’s is het mogelijk om haarscherpe foto’s te maken, met veel meer diepte erin. Verder kun je alle standaard functies van een moderne camera verwachten. De front facing-camera heeft  eveneens acht megapixels.

Reacties (0)