HMD Global komt met Nokia 8 Sirocco, Nokia 7+ en de vernieuwde Nokia 6

25 februari 2018 2 Minuten 0 Reacties
Nokia

Tijdens de Mobile World Congress in Barcelona heeft HMD Global een flink aantal nieuwe Nokia-smartphones aangekondigd. Het nieuwe high-end toestel wordt de Nokia 8 Sirocco. Voor het betaalbare middensegment krijgen we straks de Nokia 7+ en de vernieuwde Nokia 6 (2018).

HMD Global heeft vandaag vijf nieuwe Nokia-smartphones aangekondigd tijdens de Mobile World Congress. HMD Global zal het Nokia-portfolio de komende maanden onder andere uitbreiden met de Nokia 8 Sirocco – limited edition, de Nokia 7+ en de vernieuwde Nokia 6. Alle drie de toestellen draaien straks op de nieuwste versie van Android Oreo.

Nokia 8 Sirocco – limited edition

Geen Nokia 9, maar de Nokia 8 Sirocco werd aangekondigd als het nieuwe high-end toestel van Nokia. Dit toestel wordt straks verreweg het duurste model dat HMD Global onder de naam Nokia op de markt heeft gebracht en tevens het toestel met de hoogste specificaties van het merk. Alhoewel het toestel de naam limited edition heeft gekregen, is het de vraag in hoeverre dit toestel daadwerkelijk een gelimiteerde oplage krijgt.

Het toestel beschikt over dezelfde processor als de gewone Nokia 8, namelijk een Snapdragon 835, maar daar houden de vergelijkingen verder wel op. De Nokia 8 Sirocco heeft een POLED 2K 5,5″-scherm in een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Het toestel heeft een gebogen glazen afwerking met een 2 millimeter dunne rand. Aan boord vind je 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het toestel beschikt over een dubbele achtercamera met ZEISS-optiek. Je hebt hierbij de beschikking over twee camera’s van dertien megapixel. De Nokia 8 Sirocco – limited edition is vanaf mei verkrijgbaar voor een verkoopprijs van 749 euro.

Nokia 7+

De Nokia 7+ heeft een 6″-scherm in Full HD in een 18:9 beeldverhouding met een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. De processor is een Snapdragon 660 en het toestel heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Het toestel beschikt over twee camera’s aan de achterzijde met ZEISS-optiek met een twaalf megapixel groothoekcamera en een tweede camera van dertien megapixel met optische zoom. De voorzijde beschikt over een camera van zestien megapixel. Nokia zet hiermee flink in op de cameramogelijkheden van de Nokia 7+. De smartphone is vanaf april te koop voor 399 euro en komt in twee kleuruitvoeringen, namelijk Black-Copper en White-Copper.

Nokia 6 (2018)

De Nokia 6 krijgt een nieuwe versie die volgens HMD Global 60% sneller is dan de voorganger. De smartphone heeft een 5,5″-display in een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Het toestel is gebouwd uit een massief aluminium-blok, wat zorgt voor een compacte en verfijnde behuizing. De processor is een Snapdragon 630. Je hebt de keuze uit een uitvoering met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen in de kleuren Black-Copper en White Iron voor 279 euro of een versie met 4 GB en 64 GB in de kleur Blue Gold voor 299 euro. De vernieuwde Nokia 6 zal in april op de markt verschijnen.

Naast de Nokia 8 Sirocco, de Nokia 7+ en de vernieuwde Nokia 6 komt HMD Global met de Nokia 1, een budgettoestel dat draait op Android Go voor een prijs van 89 euro en een remake van de iconische Nokia 8110 met 4G en wifi voor 79 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)