Heeft de Nederlandse iPad Wifi problemen?

06 april 2012 1 Minuut 5 Reacties
new-ipad-3

Naar aanleiding van het artikel gisteren op deze site over de WiFi problemen die sommige iPads (in Amerika) ondervinden heb ik ook een paar tests gedaan met mijn eigen iPad (WiFi only, 64GB). Ik kom na tientallen speedtests tot de conclusie dat de iPad iets langzamer is qua internet verbinding dan mijn Macbook.

Waar mijn Macbook gemiddeld zo’n 18mb/ps down en 2 mb/ps up haalt doet de iPad het iets minder qua download snelheid met 12 mb/ps maar beter met de uploadsnelheid met 3.5 mb/ps. Ik heb de tests meerdere malen herhaald in 3 verschillende smaken: Potrait, Landscape en Landscape waar ik de iPad stevig rondom te speaker vast hield (laten we het ‘gaming grip’ noemen). Het verschil tussen potrait en landscape is te verwaarlozen maar het wordt met de gaming-grip een ietwat ander verhaal.

Bij de gaming-grip is de snelheid in sommige gevallen tot wel 40 keer langzamer (0.30 mb/ps down) dan in andere tests setups. Het verbazingwekkende is echter dat ik deze langzame resultaten in ‘gaming-grip’ niet consistent behaal, soms is het ongeveer net zo snel als in de normale setups. Van de ongeveer 10 tests die ik in deze setup heb gedaan was maar 2 keer het resultaat de teleurstellende 0.3 mb/ps down.

Reacties (5)