Samsung heeft een hoop toestellen op de markt maar bovenaan de range prijkt alleen de Galaxy S-serie. En zelfs binnen de Galaxy S-lijn heb je een model dat net een stapje meer, en groter, is dan de normale Galaxy S. Samsung Galaxy S7 Edge is dit jaar dus zelfs een beetje groter dan zijn wat meer standaard broertje; 5,1 inch vs 5.5 inch. De naam Edge wordt ontleent aan het feit dat beiden randen van het scherm van de Samsung Galaxy S7 Edge gebogen zijn, een bijzonder design-element dat zelfs een paar softwarematige handigheden meegekregen heeft. Wij waren bij de introductie van de nieuwe S7 Edge en hebben ondertussen op verschillende momenten wat tijd met het toestel door kunnen brengen.
Galaxy S7 Edge: design en bouwkwaliteit
Qua uiterlijk is er eigenlijk niets veranderd aan de Samsung Galaxy S7 Edge, maar zodra je hem oppakt merkt je direct dat het toestel een stuk lichter is geworden. En dunner. Hierdoor voelt het toestel daadwerkelijk kleiner aan, ik kon voor mij gevoel goed overweg met de Samsung Galaxy S7 Edge terwijl ik de vorige generatie in praktisch gebruik toch net wat onhandig vond. De telefoon zit natuurlijk prima in elkaar, dat kan je wel aan een fabrikant als Samsung overlaten. Het is alweer jaren geleden dat sommige van hun topmodellen nog in de categorie plastic rommel vielen. De laatste generaties wordt er consequent met mooie en chique materialen gewerkt. Al dat glimmende metaal en glas zorgt er wel voor dat de Samsung Galaxy S7 Edge een vingerafdrukkenmagneet is. Op de beursvloer staan dan ook tientallen lieftallige dames met poetsdoekjes. En dat is uiteindelijk een zin die je niet zou moeten hoeven tikken in 2016.
De Samsung Galaxy S7 Edge is dit keer ook beter tegen water en stof bestand. Met een IP68 rating zou je zelfs een half uurtje kunnen gaan zwemmen met het toestel. Dat lijkt ons wat overdreven maar lekker door de regen fietsen terwijl je telefoon in je jaszak zit is vanaf nu iets dat geen stress meer op zou moeten leveren.
Galasy S7 Edge: camera
Tijdens de persconferentie van Samsung was er vooral veel aandacht voor de vernieuwingen die doorgevoerd zijn in de camera van de Samsung Galaxy S7 Edge. Dit zijn helaas niet zomaar dingen die van vanaf de beursvloer kunnen testen, maar de eerste indrukken van de camera zijn als vanouds positief. De nieuwe camera gebruikt betere, grotere en ‘dubbele’ pixels die ervoor moeten zorgen dat het focussen sneller dan ooit gaan. De grotere en gevoeligere pixels moeten ook zorgen voor betere prestaties in donkere omgevingen, donkere omgevingen die op een met spotlights verlichtte beurs niet te vinden zijn.
Android 6.0 Marshmallow
Samsung heeft zoveel skin dat je wel zou kunnen roepen dat het gebaseerd is op Android 6.0 maar voor de normale Samsung-gebruiker is dat door die skin niet zo heel relevant. Wij hebben het natuurlijk wel even snel gecontroleerd en kunnen de claim van Samsung beamen. Voor de rest moet je gewoon weten dat het nog steeds een TouchWiz-toestel is.
TouchWiz is ook wel nodig om handigheden via de gebogen zijkanten te bieden. De Galaxy S7 Edge heeft een speciaal ‘snelmenu’ waar je onder andere je favoriete apps en contacten kwijt kan. Dit menu is in deze nieuwe versie uitgebreid en tijdens de uitgebreide review gaan we je daar graag meer over vertellen. Over de prestaties van Android en TouchWiz is op het eerste gezicht niks te klagen. Het toestel reageert zeer vlot en we kunnen dan ook soepel door Android en alle toepassingen heen navigeren.
Always-On display
Een ander belangrijk wapenfeit van de nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge is dat het apparaat beschikt over een always-on display. Zolang het scherm met het display naar boven op tafel licht gaat het dus nooit volledig uit. Dit kan super energiezuinig gedaan worden door alleen de pixels die nodig zijn te laten oplichten (yay, OLED!). Via dit handigheidje kan je dus altijd in één oogopslag de tijd, je gemiste oproepen en berichten zien. Natuurlijk is de Samsung Galaxy S7 Edge slim genoeg om te weten wanner het toestel in je broekzak zit of met het display naar onder op tafel ligt, op die momenten gaat het scherm echt uit.
Conclusie
Alles bij elkaar genomen heeft de Samsung Galaxy S7 Edge ons niet enorm verbaasd. Het is een nieuwe variant van een toch al heel chique mobiel. Dat neemt niet weg dat we het heel tof vinden dat het apparaat niet alleen dunner en lichter is, maar ook beter tegen water en stof bestand is. De nieuwe camera is iets dat we heel graag in praktijk willen gaan testen. De Samsung Galaxy S7 Edge is vanaf 11 maart in Nederland verkrijgbaar voor een prijs vanaf 799 euro.
Je kunt de Samsung Galaxy S7 Edge en de Galaxy S7 via deze link reeds bestellen.
Reacties (0)