Niet heel anders dan de Galaxy S8
Wanneer je snel kijkt naar de Samsung Galaxy S9 dan kom je al gauw tot de conclusie dat dit model heel erg veel lijkt op zijn voorganger, de Samsung Galaxy S8. Op beide modellen treffen we dezelfde schermen aan (5,8- en 6,2-inch), dezelfde resoluties (qhd+) en dezelfde schermverhoudingen 18.5:9). Ook de accu is even groot, namelijk 3.000 of 3.500 mAh, en zijn de opties met betrekking tot opslag ook identiek. Verder heeft het Galaxy S9-duo hetzelfde certificaat als het om bescherming tegen zowel water als stof gaat (IP68).
Het hart van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ is wel degelijk anders. Dit is namelijk de Samsung Exynos 9810-processor. Bovendien wordt het toestel direct geleverd met Android 8.0 Oreo, waardoor je dus in één keer toegang hebt tot de nieuwste Android-update. De Samsung Galaxy S8 is ook al van Oreo voorzien, al is het uitrollen van die upgrade momenteel nog aan de gang. De Galaxy S9 moet dus wel iets interessants kunnen aanbieden om zich te kunnen onderscheiden van de S8. En die onderscheiding is er.
Het draait allemaal om de camera
Zowel de Galaxy S9 als de Galaxy S9+ beschikken over een dual aperture-camera (f/1.5 tot f/2.5). Dat betekent dat je zowel in hele donkere als in hele lichte omgevingen goede foto’s kunt maken. De camera beschikt over een autofocus, een optische beeldstabilisator en is in staat ruis te onderdrukken. Daarnaast kan er gefilmd worden in 4k op dertig frames per seconde en full hd in 240 frames per seconde. Ook is er automatische modus die bepaalde momenten in 960 fps voorbij laat gaat op het scherm; dat oogt zowel indrukwekkend als gimmicky.
De frontcamera beschikt over acht megapixel, een aperture van f/1.7 en autofocus. Deze camera is in staat om in 1440p en dertig frames per seconde te filmen. Op de Samsung Galaxy S9+ zit overigens een dubbele camera, net zoals op de Samsung Galaxy Note 8. De tweede camera is een telelens. Met zowel de camera op de voorkant als op de achterkant kun je een foto van jezelf maken, zodat je jezelf kunt digitaliseren en kunt veranderen in een AR-emoji. Die emoji kun je vervolgens verschillende gezichtsuitdrukkingen poses meegeven.
AR Emoji en Bixby
Het leuke aan die emoji in augmented reality is dat je ze kunt gebruiken in andere apps en video’s. Zo kun je zelf gifjes maken van de bewegingen van die AR-emoji (evenals de slowmotionvideo’s), en die vervolgens doorsturen via diensten als WhatsApp. Je hoeft geen Samsung-toestel te hebben om die emoji te kunnen zien, aangezien het gifje een universele afbeelding is. Verder werkt ook Samsung met Disney aan speciale onderdelen; zo kun je jezelf omtoveren tot Mickey Mouse of een superheld uit The Incredibles.
Uiteraard is stemassistent Bixby ook weer van de partij. Hij beschikt nog steeds over z’n eigen hardwareknop, of je dat nou leuk vindt of niet. Dit keer kan de assistent in meerdere soorten situaties worden gebruik. Zo herkent de slimme assistent de objecten die je voor de camera houdt en kan die, middels augmented reality, interessante plekken aanwijzen die in de omgeving zijn. Verder kan Bixby je helpen bij het herkennen van eten, het bijhouden van calorieën en natuurlijk bij het aanschaffen van producten die je middels de camera opzoekt.
Hands-on video
Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zullen in drie kleuren beschikbaar zijn: Coral Blue, Midnight Black en Lilac Purple. De toestellen zijn per 16 maart beschikbaar. De Galaxy S9 kost 849 euro, terwijl de Galaxy S9+ voor 949 euro over de toonbank gaat. De prijzen van beide toestellen zijn hierbij 50 euro hoger dan bij de voorganger, de Galaxy S8. Vanaf 25 februari om 19.00 uur kun je beide toestellen al bestellen.
Meer lezen?
Deze smartphones van Samsung zijn aangekondigd tijdens Mobile World Congress 2018. Wil je meer lezen over producten die tijdens deze beurs worden aangekondigd, dan kun je terecht in ons Mobile World Congress-nieuwsarchief.
Reacties (0)