Hands-on preview met de TCL Plex: TCL’s eerste eigen smartphone

09 september 2019 3 Minuten 0 Reacties
TCL Plex

Begin 2020 komt TCL met een smartphone onder de eigen naam. Tijdens de IFA in Berlijn hebben wij het toestel even mogen testen. Je leest er alles over in onze hands-on preview met de TCL Plex.

TCL brengt smartphones uit onder de vlag van Alcatel, Blackberry en Thomson. Binnenkort komt TCL met de eerste smartphone onder de naam TCL. De TCL Plex is een nieuwe midranger die het eerste kwartaal van 2020 ook in de Benelux moet gaan verschijnen. Wij mochten de TCL Plex al even vasthouden tijdens de IFA 2019. In deze hands-on preview lees je de eerste ervaringen met het toestel.

De TCL Plex is een behoorlijk grote smartphone met een scherm van 6,53-inch. Het gaat hier om een lcd-scherm dat beelden automatisch om zal zetten naar hdr-content. Het moet gezegd worden dat er met het paneel op het eerste gezicht weinig mis is. De kleuren zijn helder, het contrast is goed en er zit een klein gaatje in de linkerbovenhoek voor de frontcamera van 24 megapixel. De resolutie van het scherm is met 2.340 bij 1.080 pixels wellicht een beetje aan de lage kant voor een dergelijk grote smartphone, maar je zult de pixels zeker niet kunnen tellen.

De TCL Plex is voorzien van een glazen behuizing, wat het toestel direct een premium uitstraling geeft. De beschikbare kleuren Obsidian Black en Opal White passen helemaal in de stijl van de huidige smartphonewereld. Het glas glimt erover en licht wordt mooi weerkaatst voor een regenboogeffect. Het is overigens geen Gorilla Glass, dus over de duurzaamheid kunnen we nu nog niets zeggen.

Advertentie

Interessante cameramodule

Achterop de behuizing vinden we een vingerafdruksensor en een cameramodule met drie camera’s. Het toestel heeft een hoofdcamera van 48 megapixel, een groothoeklens van zestien megapixel en een speciale low-light sensor van twee megapixel. Deze laatste sensor gaat het mogelijk maken dat foto’s en video’s in het donker in hoge kwaliteit gemaakt kunnen worden. Hoe de foto’s en video’s er in de praktijk uit gaan zien, dat zullen we in de toekomst gaan merken, maar het idee klinkt interessant.

De specificaties lijken ook vrij redelijk voor de prijs van het toestel. Aan boord vinden we een Snapdragon 675-processor, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een behoorlijke capaciteit van 3.820 mAh. De TCL Plex draait bij lancering op Android 9.0 Pie. Hoe snel de update naar Android Q gaat komen is nog onduidelijk.

Nog veel vragen over de TCL Plex

Feitelijk is er nog veel onduidelijk over de TCL Plex. Hoe stevig is het toestel nu echt zonder Gorilla Glass? Is de low-light sensor een welkome toevoeging? En hoe gaat de Chinese grootmacht om met updates van het toestel? De TCL Plex is echter wel een interessant toestel om in de gaten te houden. De smartphone ziet er goed uit, heeft vrij aardige specificaties en weet te verrassen met de camera-setup. De prijs van het toestel is 329 euro.

Meer lezen?

Voor meer informatie en aankondigen over IFA 2019, kun je terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase. Daar lees je alles over nieuwe smartphones, trends en ontwikkelingen en tref je ook meer hands-ons aan van producten die we uitgeprobeerd hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)